Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Nyheter Hyresgäster

Fördelar med att hyra bostad istället för att köpa

Allt fler väljer att hyra bostad istället för att köpa – och det finns många fördelar med detta. I denna artikel listar vi tre av dessa.

1. Slipp oroa dig för ränteutvecklingen och en osäker bostadsmarknad 

Under den senaste tiden har vi sett ett antal räntehöjningar och det mesta tyder på att det fortsätter i samma riktning en tid framöver. Adderar man den allmänna osäkerhet och turbulens som vi kan se i världen just nu tyder mycket på att bostadsmarknaden kommer att prägas av osäkerhet framöver. Att hyra ger en annan typ av stabilitet och du påverkas mindre av yttre faktorer.

2. Undvik kostnader för renovering och underhåll

När du köpt bostad är det i regel du själv som behöver stå för renoveringar och underhåll i bostaden. Medan en bostadsrättsförening generellt ansvarar för själva byggnaden, förenklat det som inte syns i din lägenhet, är det du som bostadsrättsinnehavare som behöver stå för kostnader relaterade till renovering och annat underhåll i din bostad.

Om du istället hyr bostaden är det din hyresvärd som står för dessa kostnader.

3. Friheten  –  du slipper binda dig till något för en längre tid

Att köpa bostad innebär att du förbinder dig både ekonomiskt och praktiskt till en viss bostad och plats. Detta jämfört med den frihet som det innebär att istället hyra en bostad. Utöver en uppsägningstid av ditt hyreskontrakt kan du välja att testa något annat – en ny stadsdel, en ny stad eller varför inte ett nytt land om möjligheten ges. 


Hos oss på Samtrygg hittar du just nu hundratals lediga bostäder att hyra i alla former och storlekar över hela Sverige. Skapa en kostnadsfri profil som bostadssökande och ta en titt bland lediga bostäder just nu.

Sök bland lediga bostäder

 

Hyresguiden