11405

Antal aktiva bostadssökande

Hyr ut – tryggt och enkelt

Känn dig säker med vår andrahandsförsäkring, betalningsgaranti & personlig service.
Räkna ut en ungefärlig hyra här eller läs nedan om vår modell för en trygg uthyrning.

?

Ungefärlig hyra

SEK

Ovanstående fällt är obligatoriska. Fyll i dessa för att fortsätta.

Denna beräkning bygger på tidigare uthyrda bostäder med Samtrygg. Läs mer om hur du kan sätta pris här.

För dig som hyr ut

Tryggt, enkelt och kostnadsfritt!

Hyr ut ditt boende med Samtrygg Vi har tagit fram ett smidigt system för visningar och standardiserade avtalsmallar – så att du känna dig trygg och inte missar något viktigt

Betalningsgaranti Samtrygg betalar hyran till dig varje månad – på utsatt tid. Skulle hyresgästen få svårt att betala, täcker Samtryggs garanti hyran i två månader

Andrahandsförsäkring ingår Vår försäkring är speciellt framtagen för andrahandsuthyrning – allt för din trygghet


Processen för dig som uthyrare

1. Lägg upp din annons

Det är enkelt att lägga upp en annons. Om du hittar en hyresgäst du gillar via Samtrygg, kan du också ta del av vårt Trygghetspaket. Innan dess förbinder du dig inte till något. Både att lägga upp annons och använda vårt trygghetspaket är helt kostnadsfritt för uthyrare.

2. Låt hyresgästen hitta dig

Vår databas innehåller över 30 000 bostadssökande. Med vårt Trygghetspaket. behöver du inte oroa dig över betalningar eller att något ska hända med bostaden. Fokusera istället på att välja en hyresgäst som passar just dig!

3. Håll i visningen

Bostadssökande bokar enkelt in sig på de tider du har föreslagit. Så fort en bostadssökande bokat in sig, får du ta del av dennes profil. Skulle det av någon anledning inte passa, är det bara att boka av.

4. Välj hyresgäst

När du haft visningar, får du lämna ett omdöme för vilka du kan tänka dig att hyra ut till. Vi på Samtrygg kollar att de du gillar är kreditvärdiga, så allt känns tryggt och säkert.

5. Skapa avtal

Tidigare har många upplevt det som krångligt att skriva andrahandsavtal. Med våra standardiserade avtal, anpassade efter alla tänkbara situationer, får du enkelt med alla detaljer. Vi hjälper dig igenom hela processen!

6. Signera avtal

När både du och din hyresgäst känner er bekväma med avtalet är det bara själva signeringen kvar. För att göra det enkelt och tryggt för er, så använder vi oss av e-signatur via BankID. Du är alltså bara ett knapptryck ifrån att signera avtalet, enkelt via din internetbank.

Din bostad är redo för uthyrning!

Nu är det bara att lämna över nycklarna och låta hyresgästen flytta in! Skulle några frågor dyka upp under uthyrningsperioden är det bara att kontakta oss på kundtjanst@samtrygg.se.

Lägg upp annons