Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Tips för dig ska hyra bostad korttid

Behöver du bara hyra bostad under en kortare period eller har du valt ett korttidskontrakt tills du hittar en mer permanent lösning? Oavsett orsaken finns det ett antal saker som är värda att tänka på och som underlättar processen. Här kommer våra bästa tips!

Adressändring och eftersändning av post

Kom ihåg att anmäla adressändringen till Skatteverket – detta är helt gratis. För att undvika att post hamnar på fel plats kan det vara en bra idé att beställa eftersändning av post, även om det kostar en slant.

Hemförsäkring och andra avtal

Se till att din hemförsäkring är uppdaterad och står på rätt adress. Försäkringsbolaget Hedvig erbjuder en hemförsäkring som är väl anpassad för bostadsuthyrning och du får dessutom 50 % rabatt de två första månaderna. Läs mer och ta del av erbjudandet här.

Passa även på att gå igenom och vid behov avsluta avtal som är bundna till din tidigare adress som inte längre behövs.

Gör dig av med onödiga saker

När det är dags att flytta är det en perfekt tidpunkt för att göra dig av med saker du inte använder och inte längre behöver. Det mesta kan skänkas, säljas eller återanvändas – på så sätt får dina prylar ett nytt liv och du kan dessutom tjäna en slant. 

Packa upp eller magasinera?

Om du bara ska bo på platsen en kortare period kanske det inte är värt att packa upp alla saker. Då kan du överväga att magasinera dina saker eller kanske förvara dem i ett annat förråd. Flyttar du ofta och har förvaring  på olika platser, t.ex. im kompisars förråd, kan det löna sig att göra en lista så du kollar på var dina saker finns.


Om du söker efter bostad att hyra är en kostnadsfri profil som bostadssökande hos Samtrygg ett bra tips som underlättar och gör det tryggare att hitta och hyra bostad. Du kan hyra depositionsfritt och får personlig service genom hela hyresperioden. Dessutom tar du del av våra trygga hyresavtal och en speciellt utformad försäkring som kompletterar hemförsäkringen. Med en uppdaterad profil ökar du chanserna att hitta ditt perfekta boende! Logga på ditt befintliga konto eller skapa en kostnadsfri profil idag!


Hyresguiden