Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Steg-för-steg guide på hur du förbereder din bostad för uthyrning

Förberedelser är nyckeln till en framgångsrik bostadsuthyrning. Följ dessa steg för att göra din bostad mer attraktiv för potentiella hyresgäster och för att minimera problem under uthyrningsperioden.

  1. Renovering och/eller mindre fix: Ta en titt på din bostad och se om det finns några reparationer som måste göras. Byt ut slitna eller trasiga saker som lampor, handtag, etc. Måla om väggarna om du vill fräscha bostaden ytterligare och se till att alla ytor är rena och fina.
  2. Möbler: Överväg att vara öppen för att hyra ut möblerat även om bostaden just nu är tom. Genom att vara flexibel kring möblering ökar du chanserna att hitta rätt hyresgäst och möblerna kan också göra bostaden mer attraktiv.
  3. Belysning: Se till att alla lampor fungerar och att det finns tillräckligt med ljus i varje rum.
  4. Rengöring: Se till att bostaden är ren och fräsch. Rensa bort onödiga saker.
  5. Säkerhet: Kontrollera att alla lås och säkerhetsdetaljer fungerar för att se till att bostaden är säker.
  6. Förbättringar: Överväg att göra några förbättringar som att installera en tvättmaskin, en torktumlare eller en diskmaskin. 
  7. Prissättning: Rätt prissättning är viktigt för att hitta hyresgäster. Se till att prissättningen är skälig och rimlig jämfört med andra bostadsuthyrningar i området.

Vi på Samtrygg hjälper till hela vägen till en trygg bostadsuthyrning! 

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden