Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Ska du hyra ut din bostad? 5 tips för en lyckad visning!

Ska du hyra ut din bostad? En bra visning som visar din bostad och dig från sina bästa sidor generera fler intresserade, vilket i sin tur ger dig som hyresvärd större valmöjligheter. Oavsett om du ska visa en villa, en lägenhet, eller ett rum lönar det sig att förbereda sig. Vi har samlat 5 tips för en lyckad visning!

  1. Städa och rensa. Det är uppenbart, men ändå värt att betona vikten av att städa och rensa innan visning. Plocka bort onödiga saker och skapa en luftig känsla. Badrummet är extra viktigt – plocka t.ex. undan hygienartiklar och toalettborste.

  2. Släpp fram ljuset. En ljus bostad ser i regel mer inbjudande ut. Låt den naturliga ljuset komma in och tänd lampor för att låta din bostad skina.

  3. Vädra och släpp in frisk luft! Det kan vara en bra idé att vädra innan visningen och se till att ingen gammal soppåse eller annat som luktar illa ligger kvar. 

  4. Fokusera på det viktigaste. Ska du t.ex. hyra ut ett rum i en större bostad är det naturligtvis allra viktigast att det rummet är förberett för visningen, men det lönar sig att även gå igenom eventuella allmänna utrymmen som hyresgästen kommer att använda. Hyresperioden, samt om bostaden hyrs ut möblerad eller inte, påverkar naturligtvis också dina förberedelser.

  5. Var ärlig och trevlig på visningen. Självklart vill du presentera din bostad på bästa möjliga sätt, men kom ändå ihåg att vara ärlig istället för att överdriva. Genom att vara trevlig kommer du också långt – detta skapar en känsla av pålitlighet.


Funderar du på att hyra ut en bostad? Genom Samtrygg hyr du ut tryggt och enkelt. Som uthyrare tar du kostnadsfritt del av vårt Trygghetspaket som bl.a. inkluderar upp till 12 månaders hyresgaranti, en trygghetsförsäkring och personlig service. Räkna ut en ungefärlig hyra med vår Hyreskalkylator och skapa en kostnadsfri annons.

Hyresguiden