Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

Guide till att hyra och bo på Södermalm

Södermalm, eller Söder som det ofta kallas, är en av stadsdelarna i Stockholms innerstad. Söder har ett stort utbud av caféer, restauranger, barer, butiker samt flera grönområden där Tantolunden (Tanto) är en av Stockholms innerstads största parker. Välkommen till denna guide som lär dig mer om vad Söder har att erbjuda samt tips till dig som funderar på att hyra lägenhet på Södermalm.

Gröna, sköna Söder

Då Södermalm är en ö finns stor tillgång till härliga promenadstråk längs vattnet ofta bara några minuter bort, samtidigt som stadens puls finns inom nära räckhåll. För den träningssugne finns det en rad utegym runtom på ön. Då Södermalm är byggt på kullar finns flera fina utsiktsplatser så som Mariaberget med sin sekelskiftsbebyggelse och Skinnarviksberget med en storlagen vy över Kungsholmen. Kommer du hit under kvällstid kan du se en av Stockholms vackraste solnedgångar. Långholmen, som är placerad under Västerbron vilken sammanlänkar Södermalm och Kungsholmen, erbjuder en lugn oas mitt i stan med möjlighet till både bad och kajakuthyrning sommartid. Tantolunden står sig väl för en picknick eller en promenad längst Årstaviken. Eller varför inte ta ett besök till Tantos kolonilottsområde för att strosa runt bland de vackra små trädgårdarna.

Fika och äta

Söder kryllar av caféer och restauranger så det kommer inte bli svårt att hitta just ditt favoritställe. Nytorget och Mariatorget är perfekta platser att besöka för en mysig fika oavsett och du gillar hippster eller mer traditionella kondis. I restaurang- och barväg kan du finna allt från Michelinrestauranger, avslappnade food courts, cocktailbarer och ölhak.

Kultur

Är du kulturintresserad kan du besöka något av Södermalms museum så som Stadsmuseet eller Fotografiska. Söder erbjuder även en rad olika teater- och musikscener samt två biografkomplex. För den konstintresserade finns flera konstgallerier längs med bland annat Hornsgatan.

Kolla in lediga bostäder att hyra på Södermalm här.

Kommunikationer

Söder har mycket goda kommunikationer då både tunnelbanans röda och gröna linje löper genom stadsdelen, med knutpunkt i Slussen. Pendeltåget passerar också genom Söder via Södra Station samt stombusslinjer 2, 3 och 4 som tar dig runt i innerstan. Vill du inte åka kollektivtrafik är det gång- eller cykelavstånd till det mesta.

Hyra bostad

På Södermalm finns det flera fina områden att bo i oavsett om du vill köpa eller hyra en lägenhet. Bostadsköerna för hyresrätter i Stockholm är generellt sätt långa, varför att hyra en lägenhet i andra hand är ett bra alternativ.

Då Södermalm är ett populärt område att hyra bostad i är det även en god idé att hyra ut om du sitter på outnyttjad boyta. Räkna enkelt ut vad du kan hyra ut din bostad för med hjälp av Samtryggs Hyreskalkylator.

Hyresguiden