Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Funderar du på att hyra ut längre fram? Missa inte tipsen för en smidig och smart process

Funderar du på att hyra ut din bostad i höst, nästa år eller är du inte helt säker på när det är dags? Oavsett när det blir av är det en god idé att förbereda dig redan nu – då blir timingen perfekt och det är bara att publicera när det väl är dags. Här kommer tre tips för en smidig och smart process så du kan vara förberedd. 

Var ute i god tid – påbörja din kostnadsfria annons redan nu!

Har du funderat på att hyra ut din bostad men vet kanske inte exakt när? Förbered dig redan nu så är du beredd och har allting klart när det väl gäller. Påbörja en annons och gör en bra beskrivning av bostaden så har vi på Samtrygg den redo för dig när du väljer att hyra ut. Att skapa en annons binder dig inte till något och du har naturligtvis full bestämmanderätt över när och om annonsen senare publiceras.

Läs mer här om hur du skriver den perfekta hyresannonsen. 

När vill du hyra ut?

Berätta för oss när du skulle vilja hyra ut din bostad så kan vi på Samtrygg lägga upp en plan för när den ska publiceras. Vi är experter på andrahandsuthyrning och vet hur uthyrningen av just din bostad blir så smidigt som möjligt. Vet du inte exakt när du skulle vilja hyra ut går det självklart att bestämma exakt tidpunkt längre fram.

Ta bilder medan det är sommar och grönskande

Ett dundertips till dig som funderar på att hyra ut din bostad i framtiden är att ta bilder redan nu, oavsett när du hade tänkt hyra ut. Ingenting är ju tråkigare än bilder tagna i vintermörkret, så passa på att fotografera både inomhus och utomhus medan det är ljust ute. Under sommaren lägger sig ett naturligt ljus inomhus som gör bostaden mer attraktiv för potentiella hyresgäster. 

Det är inte bara inomhus som gynnas av sommaren –  även din uteplats, balkong och omgivning blomstrar under denna tid, så passa på att få med det på bilderna. Att fota din bostad redan nu kommer du tacka dig själv för när du väl vill hyra ut den, det blir ett moment mindre plus att du kommer få bilder i toppklass – en win-win situation helt enkelt!

Vill du ha fler tips kring hur du fotar din bostad? Läs mer här!

Hyresguiden

Vi använder cookies för förbättrad användarupplevelse. Genom att klicka okej, godkänner du våra villkor för cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.