Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Fick inte sin bostad såld – hyrde ut med Samtrygg efter 4 dagar

Siffrorna talar sitt tydliga språk – hösten 2017 har varit en plågsam tid för alla de tusentals bostadsrättsägare som genomfört en ny bostadsaffär men som inte fått sin gamla bostad såld till önskvärt pris. Statistik från Hemnet visar att antalet prissänkta villor i Stockholms län under hösten har ökat med 343 procent jämfört med förra hösten. För bostadsrätter är ökningen 229 procent jämfört med i fjol. En av alla dessa oroliga bostadsrättsägare är Thomas som haft sin lägenhet ute till försäljning sedan i slutet av juli. Tillslut tröttnade han på han aldrig fick sin bostad såld och bestämde sig för att hyra ut lägenheten via Samtrygg.


Det har varit en
mörk tid för alla de som tänkt sälja sin bostad under hösten. På dagens bostadsmarknad ser vi en massiv ökning av utbudet bostäder, i synnerhet i storstäderna. Det ökande utbudet av nyproducerade bostäder har i kombination med en mer skeptisk framtidstro om bostadsmarknaden lett till att många utlagda objekt är svårsålda.  Många säljare har svårt att acceptera det nya prisläget efter en tid där miljonvinster på bostäder varit regel snarare än undantag.

En av alla dessa som drabbats av den dystra prisutvecklingen för bostadsrätter är Thomas. Han köpte en ny bostadsrätt i juni med sin sambo och la ut sin gamla till försäljning i juli, men har behövt prissänka och ompublicera annonsen två gånger sedan dess då han inte har fått något bud han kunnat acceptera.

“Det har verkligen stått helt still. Trots att det har funnits en del intressenter har vi aldrig kunnat komma överens om priset. Det har varit riktigt jobbigt att inte kunna känna att prisnivån känns okej. Dessutom har det kostat massa pengar att låta den gamla bostaden stå tom i fyra månader”

Tillslut tröttnade Thomas på att stå med dubbla kostnader och genom en vän som i många år varit hyresvärd hos Samtrygg bestämde sig Thomas för att kontakta Samtrygg. Efter att ha pratat med en av Samtryggs hyreskonsulenter bestämde han sig för att publicera en annons för att hyra ut sin bostad. Efter fyra dagar kunde han tryggt skriva ett hyreskontrakt med sin nya hyresgäst.

Funderar du på att hyra ut? Här kan du skapa annons och kostnadsfritt ta del av garanterade hyresbetalningar & specialanpassad trygghetsförsäkring.

“Allt kändes väldigt tryggt och enkelt. Jag skapade enkelt en annons, höll i visning och kunde smidigt välja vilken av hyresgästerna jag gillade bäst. Jag känner mig väldigt glad att äntligen kunna släppa ångesten av att rådda med två boenden och kostnader för ett tag – det enda jag ångrar är att jag lät den stå tom under så lång tid men jag tvekade länge eftersom jag väl känner till hur riskfyllt det kan vara att hyra ut i andra hand. Därför känner mig mycket tacksam för att Samtrygg finns och erbjuder trygga avtal.. Tack vare uthyrningen kan jag nu lägga energi på mitt nya hem och låta Samtrygg tryggt sköta om mitt gamla”

Funderar du på att hyra ut din bostad medan marknaden stabiliserar sig?

Vi på Samtrygg gör det möjligt för dig att i lugn och ro avvakta med din bostadsförsäljning medan marknaden svajar och du kan under tiden tryggt luta dig tillbaka och låta Samtrygg hyra ut din bostad.

Samtrygg har sedan starten 2013 haft tusentals nöjda hyresvärdar och hyresgäster av den enkla anledningen att vi erbjuder den bästa tjänsten på bostadsmarknaden. När du hyr ut med Samtrygg ingår alltid specialanpassad trygghetsförsäkring, upp till 12 månaders betalningsgaranti, garanterade betalningar på utsatt datum, personlig kundservice och trygga hyresavtal. Vi ger dig större säkerhet än alla våra konkurrenter – och vi är dessutom alltid gratis för dig som uthyrare.

Ta gärna kontakt med en av våra hyreskonsulenter redan idag om hur vi kan hjälpa dig till en trygg & smidig bostadsuthyrning.

 

Samtryggs Kundtjänst

kundtjanst@samtrygg.se

Telefon: 010 – 884 80 00

Hyresguiden