Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Din guide till att hålla i visningar: Fem tips för att hitta dina framtida hyresgäst

Ett centralt steg inför uthyrningen av din bostad är visningen och genom att genomföra dessa på ett korrekt sätt ökar du chanserna att hitta rätt hyresgäster. I denna artikel kommer vi att titta på några av de bästa sätten att hantera visningar som kommande hyresvärd.

1. Skapa en annons som sticker ut och är inbjudande

För att väcka intresset bland bostadssökande behöver du annonsera och genom att utforma annonsen på ett tilltalande sätt ökar du intresset redan här. Bilder som visar bostaden är viktiga och genom att ta bilder i bra ljus (gärna dagsljus) och i liggande format kommer direkt rätt långt.  Med en bra beskrivning av bostaden och närområdena har du alla förutsättningar för en bra annons.

2. Planera din tid väl

När du har en visning på din egendom, är det viktigt att du planerar din tid väl. Se till att du har tillräckligt med tid att visa hyresgästerna runt och svara på eventuella frågor. 

3. Visa dina hyresgäster runt

När du visar dina hyresgäster runt är det viktigt att du är professionell och vänlig. Se till att du svarar på alla frågor som hyresgästerna kan ha om egendomen och dess faciliteter. Du bör också visa dem runt på ett sätt som gör att de känner sig välkomna och bekväma.

4. Ta hand om eventuella problem

Om det finns några problem med egendomen som du inte har kunnat åtgärda före visningen, är det viktigt att du tar itu med dem så snabbt som möjligt. Det kan till exempel handla om att byta ut trasiga glödlampor eller rengöra ytor. Detta visar att du är en ansvarsfull hyresvärd som bryr sig om dina hyresgäster.

5. Skapa en välkomnande atmosfär

Att skapa en välkomnande atmosfär är också viktigt när du hanterar visningar. Detta kan inkludera att skapa en trevlig doft eller hålla det fint hemma. Detta hjälper till att skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär som hyresgästerna kommer att uppskatta.

Till sist är det viktigt att kommunicera tydligt med dina hyresgäster. Detta kan innebära att du svarar på deras frågor så snabbt som möjligt eller att du håller dem informerade om eventuella förändringar som kan påverka deras hyresavtal. En effektiv kommunikation med dina hyresgäster kan också hjälpa till att skapa en bra relation och göra det enklare att hantera eventuella problem som kan uppstå.

Sammanfattningsvis är det viktigt att uppföra sig korrekt och skapa välkomnande miljö när du hanterar visningar som hyresvärd. Genom att skapa en tydlig annonsering, planera din tid väl och visa dina hyresgäster runt på ett välkomnande sätt kan du hitta de bästa möjliga hyresgästerna och skapa en bra relation med dem. Detta kommer att hjälpa till att skapa en trygg och trivsam miljö för dina kommande potentiella hyresgäster och du kommer att anses vara en professionell hyresvärd.

När du annonserar på samtrygg.se väljer du om du vill hålla i visningar i bostadden eller videovisningar – eller ännu bättre: båda!

Funderar du på att hyra ut din bostad? Skapa en kostnadsfri annons här! 

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden