Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Samtrygg blev Lars klockrena hjälp i bostadssökandet

Det nya jobbet i Stockholm innebar flera utmaningar. Lars Hellqvist var en av många som behövde ett tryggt boende – på kort tid. Lösningen blev Samtrygg.
– Det har funkat hur bra som helst för mig, säger han.

 

Lars Hellqvist fick jobb som projektledare hos Stockholms stad 2012. Hans nya roll innebar utmaningar då boendesituationen i Stockholm inte alltid är den lättaste att handskas med.
– Jag ville bo centralt och ha nära till kommunikationer, nöjesliv och restauranger.
Han fortsätter:
– Jag är också en flexibel människa och visste att jag ville röra på mig. Därför passade Samtrygg hur bra som helst, säger Lars.

Samtrygg har på kort tid blivit kända bland bostadssökande då bostadsuthyrningen sker snabbt och säkert. I Lars fall behövde han bara söka på Samtryggs hemsida utefter vad han var villig att betala varje månad och kunde därefter hitta det boende som var rätt för honom. Vi på Samtrygg kontrollerar alla annonser innan de publiceras så att den som hyr alltid bara får betala en skälig hyra.

Många gånger kan det kännas riskabelt att hyra en lägenhet i andra hand, då bedrägerier inte är ovanligt. Lars Hellqvist påpekar att han fastnade för att Samtrygg skyddade honom för bedrägerier och att han heller inte behövde betala något i deposition – detta eftersom Lars är kreditvärdig.
– Med Samtrygg fick jag ett välskrivet kontrakt där jag som hyrestagare blev omhändertagen. De kändes bra att Samtrygg var med aktivt under processen och hjälper till att teckna försäkring och dylikt, säger han.

På vår hemsida ser man vilka lägenheter som finns ute för bostadsuthyrning just nu.

Sök bland lediga bostäder

Hyresguiden