Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Därför slipper du oroa dig om du väljer Samtrygg

Att hyra ut sin bostad till en främmande person kan kännas osäkert. Hyresgästen kanske inte sköter sig, hyran kanske inte betalas i tid eller så får bostaden skador – och att hyra ut bostaden upplevs som ett stort orosmoment när du ska resa bort. Men med Samtrygg är det både tryggt och enkelt att hyra ut i andra hand. Här är fem anledningar som förklarar varför tusentals svenskar varit nöjda med Samtrygg.

Funderar du på att hyra ut? Här kan du skapa annons och kostnadsfritt ta del av garanterade hyresbetalningar & specialanpassad trygghetsörsäkring.

Garanterade hyresbetalningar. När du hyr ut din bostad via Samtrygg behöver du inte oroa dig för att inte få dina pengar. Med garanterad hyresbetalning på utsatt tid kommer alltid hyran in när den ska och med upp till 12 månaders hyresgaranti täcker Samtrygg kostnaden om hyresgästen skulle få svårt att betala.

Trygghetsförsäkring. Om olyckan är framme och något går sönder eller försvinner så har Samtrygg en trygghetsförsäkring som täcker kostnaderna. Som uthyrare behöver du därför inte vara orolig för att hyresgästen inte tar hand om din lägenhet.

Trygga hyresavtal. Det gäller att ta det säkra före det osäkra – och med standardiserade avtal, besiktningsprotokoll, inventarielista och nyckelkvittenser minskar risken för att det blir oklarheter eller problem mellan uthyrare och hyresgäst. Samtrygg ökar dessutom säkerheten genom att verifiera användare och göra kreditprövningar på hyresgäster.

Personlig service. Från visning till signering av avtal och göra upp om betalning – Samtrygg finns med som en extra part mellan uthyrare och hyresgäst under hela processen för att göra det tryggt, säkert och smidigt. Om det dyker upp frågor längs vägen kan du alltid vända dig till Samtrygg.

Kostnadsfritt. För dig som uthyrare kostar det inget att använda Samtrygg som tjänst vid din uthyrning. Samtrygg lägger på en avgift (om 15 %) på den hyra du själv väljer som hyresgästen bekostar.

Hyresguiden