Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Hyrde ut genom Samtrygg – förverkligade drömsemestern

Kanske ska du åka på en längre semester, flytta ihop med sambon eller har plats över i ditt nuvarande boende. Oavsett orsaken är det en bra idé att hyra ut bostaden istället för att låta den stå tom. Möt Marcus från Stockholm som hyrde ut sin bostad under drömsemestern i Australien.

Vill du veta hur mycket din bostad kan hyras ut för? Räkna ut en ungefärlig hyra med Samtryggs Hyreskalkylator. 

“Det kändes tryggt och bra hela tiden – därför kan vi rekommendera Samtrygg”

En av alla som anlitat Samtrygg är Marcus Wenner, 34 år från Stockholm, som hyrde ut sin bostad under en resa till Australien. 

“Sammanfattningsvis var det tre faktorer som avgjorde att vi valde att anlita oss av Samtrygg: hyran kommer in i tid varje månad, om skador skulle uppstå täcks detta av andrahandsförsäkringen och personal i Sverige som vid behov kunde hjälpa till under tiden vi var borta. Det gjorde att det kändes tryggt och bra hela tiden och därför kan vi rekommendera Samtrygg”


Ett tryggt alternativ på en osäker marknad

Andrahandsuthyrning är tyvärr förknippat med många risker. Enligt en undersökning utförd av Boverket 2015 ledde över 50 % av alla uthyrningar till problem. Uthyrare nämner uteblivna hyresbetalningar och förstörda lägenheter som problem, medan hyresgäster bl.a. blivit utsatta för förskottsbedrägerier. För att lösa dessa problem har uthyrningstjänsten Samtrygg tagit fram Trygghetspaketet – som är helt kostnadsfritt för den om hyr ut.

Samtrygg har sedan starten 2013 hjälpt tusentals uthyrare och hyresgäster till en trygg och enkel uthyrning. Genom att gå in som trygg mellanhand och bl.a. erbjuda upp till 12 månaders hyresgaranti, en speciellt framtagen andrahandsförsäkring och personlig service försvinner risken i uthyrningsprocessen. Idag erbjuder de marknadens bredaste trygghetspaket – som är helt kostnadsfritt för den som hyr ut en bostad.

Funderar du på att hyra ut din bostad? Kom igång genom att räkna ut en ungefärlig hyra och skapa en kostnadsfri annons.

Hyresguiden

Vi använder cookies för förbättrad användarupplevelse. Genom att klicka okej, godkänner du våra villkor för cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.