Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Uthyrningstjänsten som hjälper dig att flytta hem

Har du bott utomlands ett tag men börjat undersöka möjligheten att flytta hem till Sverige? Då finns risken att du kommer stöta på en del problem. Det blir nämligen allt svårare att orientera sig i hyresdjungeln och ett flertal finner sig själva trötta och uppgivna efter allt letande. Men för Anton fanns det en lösning – han fick hjälp av en uthyrningstjänst.

 

Behöver du hitta ett andrahandsboende? Skapa konto snabbt och enkelt här.

Det blir allt vanligare att fly Sverige ett par år för att testa sina vingar i nya länder. Antingen lämnar du landet för att studera, arbeta eller för att åka på en längre resa. Vissa utlandssvenskar väljer att aldrig komma tillbaka medan andra gör det. Anton var en av dem.

– Jag var i London i två år och genomförde min master, det valet var jag supernöjd med. Men det blev lite knepigt när jag skulle flytta tillbaka till Sverige sen, säger Anton.

Han fortsätter:

– Jag har stått i bostadskö länge, men i Stockholm går det inte fort fram i den listan direkt. Därför undersökte jag vilka andrahandsalternativ som fanns.

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort för Anton. Problem med oseriösa uthyrare och överprisade lägenheter duggade tätt. De här problemen är han dessvärre inte ensam om att ha upplevt. Men efter ett tag uppenbarade sig lösningen. Anton hade nämligen en vän som hyrde en lägenhet via uthyrningstjänsten Samtrygg, och som tipsade honom om att göra en ansökan där.

– Jag orienterade mig snabbt och enkelt på hemsidan och kunde anpassa min sökning efter hur mycket jag var villig att betala. Sen gjorde jag en ansökan och efter två veckor hade jag en lägenhet, berättar Anton.

Samtrygg hjälpte Anton med att kunna flytta hem från London på bara två veckor. Eftersom Anton var kreditvärdig behövde han inte heller betala någon deposition. Genom Samtrygg fick han ett säkert boende, kunde känna sig trygg från bedrägerier och lita på att han betalar en skälig hyra.

Samtrygg har idag tusentals nöjda kunder över hela landet och nya objekt dyker frekvent upp på hemsidan. Vill du söka ett andrahandsboende? Eller vill du själv lägga upp din lägenhet för uthyrning? Då kan Samtrygg vara svaret för dig!

Läs mer om Samtrygg här.

Hyresguiden