Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Bra tips om du är nyinflyttad!

Enligt SCB flyttade över 1 miljon människor runt i Sverige 2019. Det blir en hel del flyttar och en hel del stress. Vi på Samtrygg har tagit fram 5 handfasta tips som är bra att komma ihåg när du har flyttat in i din nya bostad.

Kolla över din budget

När du flyttar till en ny bostad betyder det oftast att du har en ny budget att förhålla dig till, kolla över vilka inkomster och utgifter du har. Behöver du verkligen en extra streamingtjänst eller kan du lägga den pengen på en hemförsäkring istället? Gör en enkel sammanställning i excel så kommer du leva tryggare.

Fyll skafferiet – gör en inköpslista

Efter den obligatoriska flytt-pizzan är det dags att kolla över vad det är för mat och hushållsprodukter du egentligen har hemma. Oftast behövs det kompletteras efter en flytt. Skriv en lista innan du åker och handlar så du inte glömmer något viktigt exempelvis toapapper. 

Bli vän med grannen

Trots att vi i Sverige är blyga när det kommer till att sitta bredvid varandra på buss och tunnelbana, så finns det inget som slår en bra granne. Det kan vara att låna en hammare eller ett kaffefilter, man vet aldrig när nöden slår till. Se till att hälsa på din närmsta granne och ta med ett paket kaffe så är framtiden säkrad.

Internetleverantör

Trots att över 90% av Sveriges befolkning använder internet varje dag, så är det lätt hänt att man glömmer fixa abonnemang vid flytten. Kika runt hos olika bredbandsbolag och hitta något som passar ditt hushåll så det är klart samma vecka som du flyttar in. Kom ihåg att göra samma sak med elen så du inte står utan lyse.

Hemförsäkring

Sist men inte minst! Glöm inte hemförsäkring när du flyttar in i din nya bostad. En hemförsäkring är ett personligt skydd för dig och din bostad och kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadade i brand- eller vattenskada. Det gäller även vid inbrott. 

Har du precis flyttat och är i behov av en hemförsäkring? Då kan vi på Samtrygg tipsa om en hemförsäkring från Hedvig. Just nu bjuds du som användare av Samtrygg 50 % rabatt på din hemförsäkring två första månaderna. Ta del av erbjudandet från Hedvig här.

Om du söker efter bostad att hyra är en kostnadsfri profil som bostadssökande hos Samtrygg ett bra tips som underlättar och gör det tryggare att hitta och hyra bostad. Du kan hyra depositionsfritt och får personlig service genom hela hyresperioden. Dessutom tar du del av våra trygga hyresavtal och en speciellt utformad trygghetsförsäkring som kompletterar hemförsäkringen. Med en uppdaterad profil ökar du chanserna att hitta ditt perfekta boende! Logga på ditt befintliga konto eller skapa en kostnadsfri profil idag! 

Hyresguiden