Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Så enkelt bokar du visning med Samtrygg

Är du ny på Samtrygg och undrar hur det går till när man bokar visning?

Kolla in vår korta instruktionsvideo för att se hur du i fem enkla steg bokar in dig på en visning och kommer ett steg närmare att skriva kontrakt!

1. Skapa en profil

Börja med att registrera en profil på samtrygg.se här. Din profil är ett av de första intrycken som hyresvärden får av dig så vi rekommenderar att du lägger lite tid på att skapa din profil. Hyresvärdar i regel läser hyresgästernas profil innan visning för att skapa sig en uppfattning om vem personen som vill flytta in i deras bostad är. Att ha en uppdaterad profil stärker dig som en verifierad kandidat och gör att du blir en mer attraktiv hyresgäst. Fler tips för hur du skapar din profil finns här!

2. Börja leta!

Nu är det dags att börja jakten på din drömbostad! Sök på område i “sökrutan” eller använd kartan för att hitta intressanta objekt. Du kan enkelt filtrera din sökning på område, storlek, hyra osv. Tänk på att inte vara alltför snäv i dina sökkriterier då du då kan gå miste om intressant objekt trots att de kanske inte ligger exakt i ditt favoritområde. När du hittar ett objekt som du är intresserad av klickar du på knappen “Boka visning” och väljer sedan en tid för visning av som passar dig.

Tips! Spara tid och slipp skrolla igenom annonser varje dag! Registrera dig för matchningsmail och bli först med att få veta när bostäder som matchar dina sökkriterier kommer upp på Samtrygg. Du registrerar dig för matchningsmail via din profil.

3. Gå på visning

När du har blivit inbokad och uthyraren har godkänt visningen, informeras du via sms eller e-post samt erhåller uthyrarens kontaktuppgifter så att du har all information inför visningstillfället. Eftersom visningen är personlig och detta är hyresvärdens första intryck av dig är extra viktigt att komma i tid. Läs mer i vår guide 7 tips inför visningen här!

4. Signera kontraktet!

Ifall vi hittar en match mellan dig och uthyraren kommer du att informeras om detta. Nu kan du ta ställning till om du fortfarande är intresserad av bostaden ifråga. Om du är intresserad upprättas ett hyreskontrakt mellan dig och hyresvärden.

Har du ytterligare frågor om hur du bokar visning, skapar en profil, signerar ett avtal eller något annat? Besök vårt Hjälpcenter eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Hyresguiden