Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Så enkelt bokar du visning med Samtrygg

Är du ny på Samtrygg och undrar hur det går till när man bokar visning? Med några enkla steg kan du gå från att vara bostadssökande till att skriva kontrakt.

Boka visning i 5 steg

1. Logga in på samtrygg.se

2. Sök på område i “sökrutan”

3. Klicka på annonsen och läs om objektet. Klicka på knappen “Boka visning”

4. Välj en av de tider som passar dig

5. Du kommer att få en bekräftelse när du bokat din visning. Om ingen visningstid finns kommer du att få ett mail när nya tider kommer upp

Så här går processen till:

  • Du börjar med att enkelt och kostnadsfritt registrera dig här som bostadssökande. Vi rekommenderar att du lägger till information om dig själv på din profil. Hyresvärdar kollar i regel in hyresgästernas profil innan visning för att få sig en uppfattning om vem personen är som vill flytta in i sin bostad. Då är det viktigt att har en uppdaterad och informativ profil. Detta stärker dig som en verifierad kandidat och gör att du blir mer attraktiv hyresgäst. Du redigerar din profil enkelt när du är inloggad under Meny.

  •  Nu är det dags att börja jakten på din drömbostad! Du söker enkelt här efter objekt och kan filtrera din sökning flera parametrar som område, storlek, bostadsform ovs. Då visas de annoser som matchar dina sökpreferenser. Vi rekomenderar att du inte är för snäv i din preferenser då det kan innebära att du går miste om bostäder som kan vara av intresse även om de exempelvis inte är belägna i ditt favoritområde. Du kan sedan gå in på objekten och boka visning. Om ingen visningstid finns kommer du att få ett mail när nya tider kommer upp.

Visning och regler för avbokningar

  • När du har blivit inbokad och uthyraren har godkänt visningen, informeras du via sms eller e-post samt erhåller uthyrarens kontaktuppgifter så att du har all information inför visningstillfället.
  • Visningen är personlig vilket innebär att det är extra viktigt att komma i tid.
  • Du kan givetvis avboka och ändra dina visningar. Notera att Samtrygg tar en avgift om 450 kr vid avbokningar som sker senare än 24 timmar innan visningstillfället samt om du uteblir från visningen.
  • OBS! Antalet visningar per objekt är ofta begränsat och vi tillämpar principen först till kvarn. Om det skulle vara så att du inte fick chans att gå på visning av det objekt som du var intresserad av kan du ställa dig i kö och därefter kommer Samtrygg att informera dig om och när lediga tider dyker upp.

Dags att berätta vad du tycker om bostäderna som du har kikat på

  • Efter varje visning kommer Samtrygg att be dig att berätta om ditt intryck av bostaden. Detta är viktigt eftersom vi så snabbt som möjligt vill kunna scanna dina framtida behov samt ha möjlighet att informera uthyraren om hur stort intresset för bostaden är. Ifall du uttrycker intresse för bostaden är detta inte bindande förrän du signerat hyreskontraktet med uthyraren.
  • Svara gärna så utförligt som möjligt så att vi får reda på vad du gillade/ogillade med bostaden – detta hjälper oss att hitta en mer lämplig bostad till dig ännu snabbare!
  • Ifall vi hittar en match mellan dig och uthyraren kommer du att informeras om detta. Nu kan du ta ställning till om du fortfarande är intresserad av bostaden ifråga. Om du är intresserad upprättas ett hyreskontrakt mellan dig och hyresvärden.

Tips! Spara tid och slipp skrolla igenom annonser varje dag! Registrera dig för matchningsmail idag och bli först med att veta när bostäder som matchar dina sökpreferenser kommer upp på Samtrygg. Du registrerar dig för matchningsmail på din profil.

Hyresguiden

Vi använder cookies för förbättrad användarupplevelse. Genom att klicka okej, godkänner du våra villkor för cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.