Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Kaffekultur och hipsters – en guide till Södermalm

Södermalm är en av Stockholms mest populära och livliga stadsdelar. Den är känd för sin äventyrliga karaktär, med många caféer, restauranger och butiker som drar till sig både lokalbefolkning och besökare. I denna guide tar vi en närmare titt på vad som gör Södermalm så speciellt. 

Caféer och restauranger

En av de största attraktionerna i Södermalm är dess livliga café- och restaurangscen. Det finns många mysiga och unika caféer, såsom Johan & Nyström och Pom & Flora, som är perfekta för en fika när man har tid över. Om du letar efter en god måltid finns det gott om restauranger som erbjuder mat från hela världen. Några populära ställen är Café Nizza, Urban Deli och Racamaca.

Shopping

Södermalm är också ett utmärkt ställe att shoppa på. Det finns många små butiker som erbjuder unika och lokalt tillverkade produkter. Några populära shoppingdestinationer inkluderar Grandpa, som säljer vintagekläder och heminredning, och DesignTorget, som erbjuder ett brett utbud av designföremål. Stadsdelen är också hem för flera populära second hand-butiker, såsom Myrorna och Stadsmissionen, där du kan hitta bra fynd på kläder och möbler.

Nattliv

Södermalm är välkänt för sitt livliga nattliv, med många barer och klubbar som håller öppet sent på natten. Det finns gott om ställen att gå till för att ta en drink, såsom Tjoget eller Reimersholme Hotel, eller för en natt av dans kan man gå till Debaser eller Under Bron. 

Kultur

Södermalm är en stadsdel som är rik på kultur och historia. Det finns flera museer, såsom Fotografiska museet och Spårvägsmuseet, som erbjuder olika utställningar och evenemang. Stadsdelen är också hem för flera historiska landmärken, såsom Maria Magdalena kyrka och Katarinahissen, som ger en inblick i Stockholms historia.

Natur

Trots att den ligger mitt i staden har Södermalm flera grönområden där du kan koppla av och njuta av naturen. Ett populärt ställe är Vitabergsparken, som erbjuder en fantastisk utsikt över staden och har gott om plats för picknick och utomhusaktiviteter. Stadsdelen ligger också nära vattnet, vilket ger en utmärkt möjlighet att strosa längs vattnet och njuta av den vackra utsikten. Långholmen, som ligger på Södermalm, är en annan naturskön plats som är väl värt ett besök.

Sammanfattningsvis är Södermalm en av Stockholms mest intressanta och livliga stadsdelar. Med sin äventyrliga karaktär, caféer, restauranger, butiker, nattliv, kultur och natur finns det något för alla att upptäcka här. Oavsett om du bor i Stockholm eller inte – missa chansen att utforska allt som Södermalm har att erbjuda.


Sök bland lediga bostäder

Hyresguiden