Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

7 tips inför visningen – så får du kontraktet!

Har du hittat en bostad som du är intresserad av att hyra? Toppen! Innan kontraktet är ditt behöver du övertyga hyresvärden om att just du är den perfekta hyresgästen. Vi har sammanställt våra 7 bästa tips för dig som ska gå på visning och vill maximera chanserna till ett hyreskontrakt.

1. Läs igenom annonsen noggrant innan visningen.Kontrollera att hyresperioden passar dig. Ibland kan dessa saker vara flexibla, men kolla då detta med hyresvärden innan visningen.

2.Kom i tid! Detta borde vara en självklarhet, men du vill inte missa hyreskontraktet p.g.a. att du startade lite för sent. Kom hellre lite för tidigt och ta en promenad runt kvarteret om du är alldeles för tidig.

3. Tänk på det första intrycket.Det sägs att de 7 första sekunderna avgör hur du kommer att uppfattas. Var dig själv, men tänk på vilka signaler ditt kroppsspråk ger. Titta hyresvärden i ögonen, bjud på ett avslappnat leende och skaka hand med hyresvärden.

4. Var beredd på frågor om dig själv.När du söker bostad genom Samtrygg har hyresvärden redan tagit del av den information du valt att dela med dig av på din personliga profil. Det är ändå en bra idé att vara beredd på att svara på frågor som t.ex. vem du är, varför du vill hyra och vilka planer du har för framtiden. Du ska naturligtvis vara ärlig i hur du framställer dig själv.

5. Gå igenom bostaden – men gå inte till överdrift. Även om du naturligtvis har rätt att inspektera bostaden kan det vara en bra idé att hålla detta inom rimliga gränser. Ställ relevanta frågor utan att framstå som besvärlig och för krävande. Få en känsla av om du hade trivts i bostaden snarare än att lyfta på varje matta och titta i alla skåp.

6. Stick ut ur mängden.Det är möjligt att hyresvärden bokat in många visningar, och då blir det viktigt att du blir ihågkommen. Var dig själv men genom att visa intresse, ställa relevanta frågor och ge ett gott intryck kan du sticka ut ur mängden.

7. Överkurs: spegla hyresvärden.Genom att spegla den du kommunicerar med skapar du förtroende och bli lättare omtyckt och denna teknik kan också användas när du träffar den som förhoppningsvis blir din framtida hyresvärd.  Du kan t.ex. spegla attityder, kroppsspråk och verbal kommunikation.


Har du inte ännu hittat ett boende som passar dig? Sök då bland de hundratals objekt som är tillgängliga just nu. Genom att ha en uppdaterad profil får du dessutom information från oss när nya objekt blir tillgängliga. 

Hyresguiden