Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

4 tips till hur du hittar studentboende i Linköping – utan att stå i kö

Ska du flytta till Linköping i höst för att plugga och funderar du på hur du ska lyckas hitta en studentlägenhet innan första dagen på universitetet? Lugn! Vi har samlat våra bästa tips för hur du enklast hittar studentboende i Linköping.

1.Skaffa dig en cykel

Att bo nära campuset i Linköping för all del men när man letar studentbostäder kan det vara bra att leta en bit utanför universitetet också. Det kan både vara skönt att komma en bit ifrån skolan och få se en annan del av Linköping också. Ett hett tips är även att Införskaffa sig en cykel så tidigt som möjligt, du kommer nämligen inse ganska snabbt att studenter cyklar överallt. Detta gör det även lätt att ta sig till skolan och andra platser oavsett vart i Linköping du bor. 

2. Bo inneboende

Att hyra ett rum och bo inneboende är ett bra alternativ till en lägenhet. Oftast är detta billigare och till och med lättare att få tag på än en egen lägenhet. Fördelarna med att bo inneboende är många där du bland annat lär känna nya personer. Det kan också underlätta att bo inneboende då du inte behöver bo själv första tiden och du kan få hjälp med alla möjliga frågor du kan tänkas ha. Det som är viktigt att tänka på om du ska bo inneboende är att hitta en hyresvärd du känner att du kommer överens med eftersom att ni ska dela på bostaden. 

Här har vi samlat ännu fler tips för dig som ska bo inneboende.

3. Hyr tillsammans med andra studenter

De populäraste studentlägenheterna att hyra är 1:or och dessa är därmed svåra att få tag på. Leta därför istället efter en större lägenhet eller bostad och hitta andra studenter som också letar bostad så ni kan hyra tillsammans. Det blir både billigare och roligare att hyra tillsammans och du kommer lära känna andra som studerar. Det finns även flera facebooksidor där studenter lägger ut att de söker en annan student att hyra med. Har du själv hittat en lägenhet men inte har en kompis att hyra med, lägg ut det på en facebooksida för studenter så kommer du hitta någon. 

4. Håll dig uppdaterad

På facebook finns det flera grupper med anledning att hyra och hyra ut bostäder i Linköping. Gå med i dessa och håll dig uppdaterad. Varje år är det flera tusen studenter som söker studentboende så det gäller att vara snabb när något intressant dyker upp. Du kan även göra ett eget inlägg där du berättar vem du är och vad du söker för att hitta en hyresvärd. Ha dock i åtanke att det pågår mycket bedrägerier ute på andrahandsmarknaden. Var försiktig och gå på din magkänsla. Du kan även gå via en förmedling när du hyr en bostad för att få hjälp om något skulle inträffa. 

Hos Samtrygg behöver du inte ha stått i kö för att få en studentbostad. Hyr du via oss ingår det ett trygghetspaket och risken för bedrägerier minskar. Att skapa ett konto hos oss är kostnadsfritt och enkelt. Gör det idag och börja leta efter bostäder. 


Hyresguiden