Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

3 skatteavdrag för dig som hyr en bostad

Det börjar bli deklarationsdags och därför har vi samlat 3 avdrag som kan vara aktuella för dig som hyr en bostad. Sista dag att deklarera är den 2 maj 2019! För mer detaljerad information och eventuella frågor kring avdrag och skattedeklaration hänvisar vi alltid till Skatteverket.

1. Dubbla bostäder

Har du flyttat till annan ort på grund av arbete och behållit bostaden på den tidigare bostadsorten? Då kan du få göra avdrag för de ökade levnadskostnaderna. I regel medges avdrag för dubbelt boende i upp till två år, men om flytten beror på makens, partnerns eller sambons arbete kan denna period förlängas till fem år.

2. Hemmakontor

Kräver ditt arbete att du har ett kontor hemma? Du kan i undantagsfall ha rätt att göra avdrag för detta om arbetsrummet inte ingår i bostadsutrymmet och bara används i tjänsten.

3. Arbetsresor från hemmet

Om du pendlar till jobbet kan du har rätt att dra av resekostnader. Avdraget beror bland annat på transportmedel och avstånd till jobbet.


Samtrygg erbjuder ett tryggt och enkelt sätt att hyra en bostad. Vi har tagit fram Trygghetspaketet som för dig som hyresgäst inkluderar möjligheten att hyra depositionsfritt, en speciellt framtagen trygghetsförsäkring och personlig service. Det är alltid kostnadsfritt söka efter en bostad på vår plattform och att skapa en profil som bostadssökande. 

 

Hyresguiden