Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Så hittar du en bostad i Stockholm – utan att stå i kö!

I dagsläget står över 600 000 personer i Stockholms bostadskö och att hitta en bostad på öppna marknadsplatser som Blocket innebär en uppenbar risk. Här guidar vi dig som vill hitta en bostad tryggt, problemfritt – och snabbt. 

Just nu har Samtrygg över 200 lediga bostäder i Stockholm. Sök bland de lediga bostäderna och hitta ditt drömboende idag!

Joel, expert på bostadsuthyrning hos Samtrygg, ger dessa tips till dig som söker bostad i Stockholm:

  1. Bredda sökområdet. Har du råd och möjlighet är det naturligtvis skönt att bo centralt. Eftersom kollektivtrafiken dock (oftast) funkar alldeles utmärkt är det en bra idé att även söka bostad utanför innerstan. Många, inklusive jag själv, trivs till och med ännu bättre i ett lite lugnare område, utanför innerstadens höga tempo och ibland högljudda tillvaro.

  2. Hyr tillsammans för att ha råd med större. Genom att hyra tillsammans med kollegor, vänner eller studiekompisar får du mer boyta för pengarna.

  3. Ta det säkra före det osäkra. Tyvärr finns det oseriösa hyresvärdar som utnyttjar bostadsbristen och bostadssökandes ibland desperata situation. Se till att upprätta tydliga kontrakt och betala aldrig förskottshyra innan du sett bostaden.Genom att använda en marknadsplats för trygg bostadsuthyrning minimerar du riskerna..

  4. Sök bland lediga bostäder hos Samtrygg. Just nu har vi över 400 lediga bostäder, varav merparten ligger i Stockholm. Nya annonser publiceras varje dag. Alla hyror i annonserna är slutliga – inga extra kostnader tillkommer. Såväl hyresvärdar som hyresgäster verifieras för en så trygg och smidig process som möjligt. Se alla lediga bostäder i Stockholm här.

  5. Skapa en kostnadsfri profil som bostadssökande på 30 sekunder. Fyll i vilken typ av bostad du letar efter och låt bostaden hitta dig. Genom att skriva en kort beskrivning av dig själv ökar du chanserna till ett snabbt kontrakt ytterligare!

Här skapar du en kostnadsfri profil som bostadssökande på 30 sekunder. Vi kontaktar dig när objekt som passar just dig blir tillgängliga!


Sedan starten 2013 har Samtrygg hjälpt tusentals hyresgäster och uthyrare till en trygg bostadsuthyrning. Såväl hyresgäster som uthyrare tar del av Trygghetspaketet som bl.a. inkluderar en speciellt framtagen trygghetsförsäkring, trygga hyresavtal, upp till 12 månaders hyresgaranti och personlig service. Hyresgästen har dessutom möjlighet att hyra utan betala deposition. Ta nästa steg till en trygg bostadsupplevelse redan idag!Hyresguiden