Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Tips och tricks för att hålla i lyckade visningar

Att hålla visningar av sin bostad är en fördel för att lyckas hitta rätt hyresgäst. En visning skapar ett första intryck där potentiella hyresgäster får en känsla för bostaden och dess möjligheter. På Samtrygg kan du välja mellan att både hålla visningar på plats och digitalt. Här är några praktiska tips och tricks för att bli en mästare på visningar.

 

Förbered din bostad

Se till att bostaden är i bra skick inför din visning. Plocka undan personliga saker och visa upp ditt hems bästa sida. Ett välskött och välorganiserat hem ger ett positivt intryck och ökar chanserna att locka intresserade hyresgäster.

 

Skapa en inbjudande atmosfär

Ta dig tid att skapa en välkomnande atmosfär i bostaden. Använd bra belysning för att lysa upp rummen och om du har möjlighet kan du piffa lite extra med färska blommor eller doftljus för att skapa en hemtrevlig känsla.

 

Kommunicera tydligt och öppet

Inför och under visningen är det viktigt att kommunicera tydligt och öppet med de potentiella hyresgästerna. Förklara alla viktiga detaljer om bostaden och var beredd att svara på frågor och vara tillmötesgående för att skapa en positiv upplevelse för dina intressenter.

 

Följ upp efter visningen

Efter visningen är det viktigt att följa upp med intresserade hyresgäster. Erbjud dem möjlighet att ställa ytterligare frågor eller att arrangera en andra visning om det behövs. Att visa att du är tillgänglig och villig att hjälpa dem kan göra en stor skillnad och öka chanserna att de väljer att hyra din bostad.

 

Genom att följa dessa praktiska tips och tricks kan du maximera dina chanser att locka högkvalitativa hyresgäster till din bostad. Lycka till med dina kommande visningar!

Hyresguiden