Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Peter flyttade utomlands – uthyrningen av bostaden hemma blev en katastrof

Att hyra ut sin bostad under en utlandsvistelse kan vara mycket bra idé, men det kan också innebära risker och problem. Läs om Peter* vars hyresgäst alltid var sen med betalningen och lägenhet blev förstörd.

Efter några år i Stockholm fick Peter, 32 år, ett jobberbjudande han inte kunde tacka nej till – drömjobbet som senior utvecklare på ett prestigefyllt mjukvaruföretag i London. Istället för att låta bostaden i Stockholms innerstad stå tom under vistelsen utomlands valde han som många andra att hyra ut din bostad i andrahand. Han hittade en hyresgäst som verkade pålitlig genom Blocket.

Varningsklockorna började ringa när grannarna hemma i Stockholm hörde av sig och klagade på oväsen från hyresgästerna. Dessutom verkade skumma personer röra sig i trapphuset och lägenheten. Problemen fortsatte när hyrorna blev rejält sena och undanflykterna blev allt mer långsökta.

“Efter en tid var jag tvungen att resa hem eftersom jag blev ordentligt orolig för lägenheten och naturligtvis frustrerad för att hyrorna ständigt var sena.”

Väl hemma i Stockholm möttes han av en otrevlig syn. Hans ljusa soffa hade fläckar av rödvin och i lägenheten verkade det bo inte mindre än fem personer som snarast såg bostaden som en festlokal. Peter såg inga andra alternativ än att säga upp kontraktet, men eftersom han var tvungen att åka tillbaka till London valde han att låta bostaden stå tom tillsvidare för att undvika mer problem.


För att göra uthyrningsprocessen så trygg och smidig som möjligt  har Samtrygg tagit fram Trygghetspaketet som bl.a. innehåller garanterade hyresbetalningar, en trygghetsförsäkring och personlig service. Alla hyresgäster verifieras och kreditgranskas. Allt detta för att undvika situationer som den ovan.  Samtryggs tjänster är helt kostnadsfria för den som hyr ut sin bostad. Räkna enkelt ut din hyra med Hyreskalkylatorn och skapa en kostnadsfri annons.


 

*Peter heter egentligen något annat

Hyresguiden