Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Guide för uthyrning: så går det till

Funderar du på att hyra ut din bostad men känner dig överväldigad av processen? Oroa dig inte! I denna guide går vi igenom stegen för att hyra ut din bostad smidigt och säkert med Samtrygg.

1. Lägg upp din annons

Att komma igång är enkelt. Lägg upp din annons på Samtrygg, där du får ta del av vårt Trygghetspaket om du hittar en hyresgäst du gillar. Det är helt kostnadsfritt att lägga upp din annons för dig som uthyrare. Logga in på ditt befintliga konto eller skapa ett gratis för att komma igång med din annons.

2. Låt hyresgästen hitta dig

Med över 80 000 potentiella hyresgäster i vår databas är det enkelt att hitta rätt matchning för din bostad. Med vårt Trygghetspaket ser vi till att du inte behöver oroa dig för försenade betalningar eller säkerheten för din bostad. Istället kan du fokusera på att välja en hyresgäst som passar dina krav perfekt!

3. Håll i visningar

Intresserade hyresgäster kan enkelt boka visningar vid de tider du har föreslagit. När en bokning har gjorts får du tillgång till hyresgästens profil. Om det av någon anledning inte passar kan du enkelt avboka bokningen.

4. Välj hyresgäst

Efter att ha genomfört visningar lämnar du feedback på de hyresgäster du skulle kunna tänka dig att hyra ut till. På Samtrygg verifierar vi kreditvärdigheten hos de hyresgäster du gillar, vilket säkerställer en trygg och säker uthyrningsprocess för alla inblandade parter.

5. Skapa avtal

Tidigare kunde upprättandet av hyresavtal vara krångligt. Med våra standardiserade avtal, anpassade för alla tänkbara situationer, är det nu enkelt att inkludera alla detaljer. Vi guidar dig genom hela processen!

6. Signera avtalet

När både du och din hyresgäst är nöjda med avtalet är det dags att signera. För att förenkla och säkra processen använder vi e-signatur via BankID. Med bara ett klick är du bara ögonblick från att signera avtalet bekvämt genom din internetbank.

7. Din bostad är redo för uthyrning!

Grattis! Med avtalet undertecknat är det dags att överlämna nycklarna och låta din hyresgäst flytta in. Med Samtrygg har det aldrig varit enklare eller säkrare att hyra ut din bostad.

Om du följer denna guide så kommer du att vara på god väg till en framgångsrik och stressfri uthyrning av din bostad med Samtrygg. Kom igång redan idag och lås upp potentialen för din bostad!

Till Hyreskalkylatorn

Hyresguiden