Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Anna hyr ut sin lägenhet på Södermalm – tryggt genom Samtrygg

Anna är en av tusentals uthyrare som valt att hyra ut sin bostad tryggt genom Samtrygg. En av dessa är Anna som hyr ut sin lägenhet på Södermalm i Stockholm eftersom hon själv bor på annan ort. I denna artikel delar hon med sig av sina erfarenheter och ger tips för dig som funderar på att hyra ut nu eller kanske senare.


Det kan för många vara ett ganska stort steg att hyra ut sin bostad till en främling under en viss period. Där man bor, där man sover, där man känner sig hemma. 
Vilket är själva anledningen till att Samtrygg finns. För att helt enkelt göra det ovan nämnda steget väldigt mycket mindre. Både arbetsliv och privatliv har vid några olika tillfällen fått Anna att hyra ut lägenheten på Södermalm i Stockholm och då har Samtrygg hjälpt till.

” Jag älskar den lilla ettan och vill inte göra mig av med den. I stället har jag hyrt ut den under några perioder och då har Samtrygg varit till stor hjälp. Det känns väldigt skönt med alla avtal, att de gör en kreditupplysning och garanterar hyran. Det känns verkligen väldigt stabilt “, säger hon.

Det är helheten som gjort att Anna vid flertalet tillfällen valt att hyra ut genom Samtrygg.

” Det är väldigt skönt att de har total koll. De har koll på försäkringar, koll på avtal och det finns alltid en kontakt som man kan ringa om det är något, både för mig och hyresgästen. Att hyra ut genom en marknadsplats som Samtrygg innebär en stor trygghet “, säger hon.

Anna kom i kontakt med Samtrygg lite av en tillfällighet för ett antal år sedan och som i dag är väldigt glad för det. Just nu bor hon nämligen under en period i en liten by med 35 invånare utanför skånska Åhus och hennes lägenhet på Södermalm är för tillfället uthyrd till en tjej.

” Jag fick själv upp ögonen för Samtrygg när en kompis flyttade till Skåne och hyrde ut sin lägenhet via dem, och för henne var det tryggt, långsiktigt och stabilt. Så det var tillfälligheter som gjorde att jag kom i kontakt med Samtrygg. Väldigt bra tillfälligheter! “, säger Anna.

Nyfiken på hur mycket du kunde hyra ut för? Testa Hyreskalkylatorn!


Funderar du på att hyra ut? Börja med att räkna ut en ungefärlig hyra och skapa en kostnadsfri annons hos Samtrygg. Vi hjälper dig hela vägen till en trygg bostadsuthyrning.

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden