Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Om Samtrygg Hyresvärdar

Träffa uthyraren Christer – Samtrygg Stories

Vi på Samtrygg har bett hyresvärden Christer, eller Cricke som han också kallas för, dela med sig av hans upplevelse kring bostadsuthyrning. Han hyr ut sitt hus i Dyvik, Åkersberga genom oss på Samtrygg och här berättar han sina bästa tips till dig som ska eller funderar på att hyra ut din bostad i andra hand.

Varför ville du bli hyresvärd?

Ja, det va helt enkelt så att jag hade ett hus som stod tomt och det tycker ju inte hus om, så då valde jag att hyra ut det. Jag har tidigare hyrt ut via Airbnb och gjorde det ett par somrar vilket har varit jättekul. Däremot fungerar inte turismen så bra här ute på vintrarna. När jag därför ville hyra ut mitt hus i vintras gick jag istället genom Samtrygg. 

Varför valde du att hyra ut genom oss?

Jag hittade Samtrygg enkelt nog genom Google och när jag ringde så fungerade det bra, vi klickade direkt! När man ska släppa in människor i sitt eget hem är det viktigt att man känner sig trygg och tillitsfull. Även fast man inte vet exakt hur det blir med varje hyresgäst så vet man i alla fall att den som administrerar det är pålitlig och lyssnande.

Har du några tips som du vill dela med dig till andra hyresvärdar?

Ja, se till att det finns ett filter mellan hyresgästen och dig själv som kan sköta eventuella diskussioner om hyran eller annat. Se till att du inte har en affärsrelation till den som hyr, då får du både en personlig relation och en affärsrelation med samma människor vilket inte är bra. Sköt det affärsmässiga först och därefter sköter du relationerna som granne.


Har du en bostad du vill hyra ut? Hos Samtrygg skapar du en annons kostnadsfritt och vi hjälper dig genom hela hyresprocessen. Sedan starten 2013 har vi haft tusentals nöjda uthyrare och hyresgäster – välkommen till en trygg bostadsuthyrning du också!

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden