Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Tips till dig som söker efter bostad att hyra från årskiftet

Det nya året närmar sig och för dig som vill hitta en bostad att hyra fr.o.m. årsskiftet är det hög tid att aktivera sig för att vara steget före. Denna tidpunkt innebär en nystart för många, t.ex. med nya jobb och flyttar, vilket även innebär att det är många andra som kommer att söka bostad. Här kommer några tips som hjälper dig på vägen och som ökar chanserna för att du kan börja det nya året med en ny bostad.

Sätt målbild och rimliga förväntningar

Du har kanske en bild av vilken typ av bostad du letar efter och var den helst ska ligga. Självklart ska du söka efter denna typ av bostad, men eftersom konkurrensen kan vara hård och efterfrågan ofta är större än utbudet lönar det sig att vidga vyerna och även kolla in andra områden och andra typer av bostäder. Hittar du inte den ideala drömbostaden just nu kan det vara en bra idé att hyra för några månader och under tiden fortsätta jakten.

Förbered dig och öka chanserna

Eftersom du kommer att konkurrera med andra bostadssökande är en bra utgångspunkt att spetsa till din profil som bostadssökande hos Samtrygg. Med en komplett profil som innehåller bild, en bra beskrivning och rimliga sökkriterier kommer du en bra bit på vägen. Ta en titt bland lediga bostäder just nu och följ med de tips om bostäder som du som bostadssökande kommer att få. Genom att vara aktiv ökar du chanserna att hitta rätt.

Safety first – även nästa år

Tyvärr förekommer det fortfarande oseriösa aktörer och dessa tenderar bli extra aktiva när söktrycket på bostäder att hyra ökar. Betala aldrig hyror i förskott till okända personer vars bostäder du inte sett och det lönar sig alltid att vidta försiktighet när du söker efter bostad att hyra. Är något för bra för att vara sant är det oftast heller inte sant. Hos Samtrygg är det kostnadsfritt att skapa profil som bostadssökande. Vi erbjuder ett tryggare och smidigare sätt för dig som vill en bostad. Skapa en profil eller logga in och uppdatera din befintliga profil för att ta första steget till en trygg andrahandsupplevelse.

Här hittar du alla tillgängliga bostäder att hyra  i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Alla bostäder i hela Sverige hittar du här!

 

Hyresguiden