Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Såhär hittar du studentbostäder i Stockholm – utan att stå i kö

Ska du börja plugga i Stockholm i höst? Kul! Vår huvudstad är en fantastisk studiestad med massor av möjligheter. Här finns några av de bästa utbildningarna i landet och flera huvudkontor för internationella företag. Det innebär också att det kan vara lite svårare att hitta studentbostäder i Stockholm än i mindre städer. Men låt inte det stoppa dig! Du måste inte ha stått i kö i flera år för att hitta någonstans att bo.

1. Pendla
Att bo innanför tullarna är en målbild för många, men genom att bredda dina vyer har du mer att välja på. I snitt lägger stockholmare lite mer än en timme per dag på att pendla. Tunnelbanan går både tidigt, sent och ofta. I rusningstid går de flesta linjer minst var femte minut.
PS! För den som inte har något emot att åka tåg kan det vara lite mindre konkurrens om bostäder i närliggande städer såsom Södertälje, Västerås och Nyköping.

Just nu har Samtrygg över 200 lediga bostäder i och utanför Stockholm – hitta ditt boende idag!

2. Bli inneboende
En hel lägenhet för sig själv i all ära, men att hitta studentbostäder i Stockholm som passar din CSN-budget kan vara svårt. Många löser det genom att hyra ett rum hos någon som har plats över. Tänk på att hitta en hyresvärd som du tycker är trevlig och som du faktiskt kan tänka dig att bo tillsammans med.

3. Leta korttidskontrakt
Att få sin lägenhet uthyrd en kortare period är lite svårare än att få den uthyrd under en längre period. Många behöver därför gå ner lite i hyra – perfekt för dig med studentbudget! Nackdelen är att du måste flytta runt lite, men fördelarna är desto fler. Det är färre som letar efter korttidskontrakt, hyran är lite lägre och de är ofta fullt möblerade. Dessutom får du en direkt inblick i hur det är att bo i olika delar av Stockholm. Win win win.

Hitta ett korttidskontrakt och slipp betala deposition. Tryggt och enkelt!

4. Skaffa roomies
Varje år letar tusentals personer efter studentbostäder i Stockholm. Gå ihop med några av dem och leta efter en större lägenhet. Visst är det skönt att ha en etta för sig själv, men din del av hyran blir lägre varje månad om ni är ett gäng som delar på en fyra. På köpet får du också nya kompisar som har samma sysselsättning och budget som du – toppen!

5. Go social!
Det finns massor av grupper på facebook med det enda målet att koppla ihop hyresvärdar med hyresgäster. Gå med i dem! Om du inte hittar något som passar kan du göra en kort post om dig själv och vad du söker. Viktigt att du undviker hyresvärdar som verkar oseriösa. Tyvärr förekommer det en del scams på Stockholms andrahandsmarknad. Om du går via en förmedling kan du undvika dem och har någonstans att vända dig om du upplever att du inte blivit rätt behandlad.

Vill du flytta till Stockholm för att plugga, men vet inte vad du vill bli? Inga konstigheter. Ni är många som är i samma sits. På Studentum.se (som också bedriver utbildning.se, kurser.se, gymnasium.se och aktivitet.se) hittar du mängder av utbildningar i Stockholm. Sök en redan idag!


Genom att skapa en kostnadsfri profil som bostadssökande på Samtrygg kan du boka in visningar på lediga objekt, och du får dessutom information när nya bostäder som passar just dig blir tillgängliga. Hyr tryggt, enkelt och depositionsfritt!
Hyresguiden