Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Så fixar du ett förstklassigt hyreskontrakt

Det är ingen lätt match att hitta en hyresrätt med ett tryggt kontrakt, speciellt inte i storstäderna. Bostadsbristen är ett faktum och många räds att hyra ut på grund av skaderisk och bedrägerier. Men det finns ett sätt att komma runt problematiken och fixa ett förstklassigt hyreskontrakt

Vill du hyra en bostad snabbt och säkert? Skapa en profil här och sök bland över 400 lediga objekt till uthyrning.

När Lars Hellqvist fick ett jobb i Stockholm blev han tvungen att flytta. Samtrygg hjälpte honom att hitta ett säkert andrahandsboende på nolltid.
– Det har funkat hur bra som helst för mig. Med Samtrygg fick jag ett välskrivet kontrakt där jag som hyrestagare blev omhändertagen. De kändes bra att Samtrygg är med aktivt under processen och hjälper till att teckna försäkring och dylikt, berättar Lars.

Varje år hittar tusentals svenskar nya hem på oss. Om du också letar efter bostad kan det vara en bra idé att vända dig till Samtrygg.

Så här gör du:

1. Skapa en profil här
Varje månad får vi in flera hundra nya objekt och alla kommer att bevakas efter dina sökkriterier.

2. Hitta ett objekt och boka visning
Dags att hitta en bostad som du gillar. Sök mellan hundratals objekt här eller kolla in dina matchade objekt under ”Mina Bevakningar”.

3. Gå på visning
Efter visningen lämnar du ett omdöme av bostaden via din profil. Om både du och uthyraren lämnar bra omdömen efter mötet så är det dags att skriva kontrakt.

4. Signera avtal
Våra jurister har tagit fram ett vattentätt hyresavtal så du inte missar något viktigt och både du och uthyraren kan känna er trygga under hela uthyrningsperioden.

5. Flytta in!
När allt är påskrivet och klart så är det bara att flytta in.

Hyresguiden