Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Hitta bostad snabbt – våra bästa tips

Förhoppningsvis är en flytt planerad så att du har tid att fundera igenom alternativen i lugn och ro. Tyvärr blir det dock inte alltid som man tänkt sig och det kan då bli bråttom – du behöver hitta en bostad att hyra snabbt. Speciellt om du söker lägenhet eller annan typ av bostad i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men även i andra områden, kan detta vara utmanande. Vi har därför samlat våra bästa tips som maximerar dina chanser att hitta bostad snabbt och tryggt. 

1. Bredda sökområdet och dina kriterier

Visst, du hade kanske helst bott själv i en mysig och rymlig lägenhet i ett specifikt område med väldigt låg hyra. Speciellt om tiden är knapp kan detta dock bli svårt och det är en bra idé att vidga vyerna. Utforska andra områden och med en välfungerande kollektivtrafik behöver geografiskt avstånd inte innebära en mycket längre restid. 

2. En kortsiktig lösning måste inte vara fel

Har du ett långsiktigt behov av att hyra hade du säkert helst hittat en bostad att hyra tillsvidare. Det är däremot ofta enklare att hitta ett korttidskontrakt och genom smart planering behöver detta inte betyda så mycket extra jobb. Under tiden du hyr den nya bostaden kan du lugnare söka efter en mer långsiktig lösning.

3. Gör ett gott första intryck och skilj dig ur mängden

Första kontakten med din framtida hyresvärd kommer oftast genom en annons eller ett telefonsamtal. Eftersom konkurrensen kan vara hård lönar det sig att lägga extra krut på detta. Beskriv dig själv och din situation. Tänk igenom hur du framställer dig själv och skiljer dig ur mängden. 

4. Ta det säkra före det osäkra

Även om det är bråttom och kan kännas stressig lönar det sig inte att ta onödiga risker. Betala aldrig förskottshyra för en bostad du inte sett. Kontrollera att hyresvärden har tillåtelse att hyra ut bostaden och att hyran är skälig.

Ett snabbt och tryggt sätt att hitta bostad är att söka genom Samtrygg. Med en kostnadsfri profil som bostadssökande hos Samtrygg kan du boka in visningar bland hundratals objekt som är lediga just nu och du kommer dessutom att få info när nya bostäder som passar just dig blir tillgängliga – först av alla.  Nya annonser publiceras varje dag så detta kan verkligen maximera dina chanser. Ta första steget och skapa en konstnadsfri profil som bostadssökande idag!
Hyresguiden