Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

Så sparar du energi hemma i vinter – 4 smarta tips

Vintern är här och med det kommer vanligen högre energiförbrukning och -kostnader. Oavsett om du bor i lägenhet, villa eller radhus kan du med några enkla knep spara energi och pengar – här kommer våra bästa tips!

1. Undvik att möblera framför element

Även om det kan kännas lockande att ställa möbler framför elementen gör detta att värmespridningen begränsas. 

2. Sänk temperaturen – speciellt i rum som inte används

Ett mycket konkret sätt att spara energi på  är att sänka temperaturen hemma något. En inomhustemperatur på ca 20 grader anses vara optimal.

3. Vädra effektivt

Istället för att låta ett fönster eller en balkongdörr stå på glänt är det effektivare att skapa korsdrag under en kortare period. Om du ändå vädrar lite längre kan det vara en bra idé att tillfälligt sänka effekten på elementen.

4. Håll frysen välfylld

Visste du att en välfylld frys förbrukar mindre energi än en halvfull? Frys in istället för att slänga och tina upp enligt behov. 

 


Funderar du på att hyra eller hyra ut en bostad? Skapa en kostnadsfri profil som bostadssökande eller uthyrare på några minuter. När du hyr eller hyr ut genom Samtrygg tar du automatiskt del av vårt omfattande Trygghetspaket som gör uthyrningen trygg, enkel och smidig för båda parter. 


Hyresguiden