Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

Bli en miljövänligare hyresgäst eller hyresvärd: tips för en mer hållbar livsstil!

Som hyresgäst eller hyresvärd finns det många enkla saker du kan göra för att minska din klimatpåverkan och spara pengar på din energiräkning. Här är några tips för att göra din bostad mer hållbar:

Byt till LED-lampor

Att byta ut dina glödlampor mot LED-lampor är en enkel och effektiv åtgärd för att minska din energiförbrukning. LED-lampor använder upp till 80% mindre energi än glödlampor och håller dessutom betydligt längre.

Investera i energisnåla apparater

Om du behöver köpa nya hushållsapparater, välj modeller som är energisnåla. Dessa apparater använder betydligt mindre energi än andra modeller, vilket kan spara dig pengar på din elräkning.

Minska din vattenförbrukning

Att minska din vattenförbrukning är en annan enkel åtgärd du kan ta för att göra din hyresrätt mer hållbar. Tänk på att inte låta vattnet rinna oavbrutet när du diskar eller använd eco-programmet på diskmaskinen för att spara in på vattenförbrukningen. 

Använd miljövänliga rengöringsprodukter

Många rengöringsprodukter innehåller skadliga kemikalier som är dåliga för miljön och din hälsa. Genom att använda miljövänliga rengöringsprodukter kan du minska din påverkan på miljön och samtidigt förbättra luftkvaliteten i din hyresrätt. Det går även att göra dina egna miljövänliga rengöringsmedel som du kan läsa mer om här!

Fundera över din konsumtion

Det är inte bara vad du använder som påverkar miljön, utan också vad du köper. Fundera över vilka produkter du köper och hur de tillverkas. Genom att välja produkter som är tillverkade på ett hållbart sätt kan du minska din påverkan på miljön.

Sammanfattningsvis finns det många saker du kan göra för att göra din bostad mer hållbar. Genom att ta små steg kan du minska din klimatpåverkan och spara pengar samtidigt. Så var inte rädd för att göra din del för miljön – varje litet steg räknas!

Letar du efter en bostad? Hitta ditt nya hem på Samtrygg idag! 

 

Hyresguiden