Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Spara pengar och ta hand om miljön: Gör dina egna rengöringsmedel för flyttstädning

Att göra egna rengöringsmedel för flyttstädning är inte bara ett miljövänligt alternativ, utan också ett billigare alternativ till att köpa dyra rengöringsprodukter. Många av de produkter som behövs för att göra egna rengöringsmedel kan hittas i ditt eget kök, och det finns många olika recept att välja mellan. Här är några tips på hur du kan göra egna rengöringsmedel för flyttstädning.

  1. Allrengöringsmedel: Detta rengöringsmedel är en av de mest använda produkterna vid flyttstädning. För att göra ditt egna allrengöringsmedel behöver du bara blanda 1 deciliter vinäger med 1 deciliter vatten i en sprayflaska. Tillsätt några droppar av din favorit eterisk-olja för en fräsch doft. Detta allrengöringsmedel kan användas för att rengöra ytor som diskbänkar, badrumsskåp, fönster och mycket mer.

  2. Fönsterputsmedel: Att tvätta fönster är en viktig del av flyttstädning. Fönsterputsmedel gör du genom att blanda 2 matskedar vinäger med 1 liter vatten i en sprayflaska. Spraya blandningen på fönsterrutorna och torka rent med en mjuk trasa eller tidningspapper. För att undvika ränder ska du undvika att putsa fönstren i direkt solljus.

  3. Köksrengöringsmedel: Köket är ofta en av de mest använda och smutsigaste platserna i hemmet. När du ska göra ditt egna köksrengöringsmedel behöver du blanda 2 matskedar bikarbonat med 1 matsked vatten i en skål för att göra en tjock massa. Använd massan för att rengöra ugnen, spisplattor, diskbänkar och skåpluckor. Du kan också blanda 1 deciliter vinäger med 1 deciliter vatten och använda detta för att rengöra köksskåp och ytor.

  4. Badrumsrengöringsmedel: Badrummet är en annan viktig del av flyttstädning. Badrumsrengöringsmedel gör du enkelt genom att blanda 1 deciliter bikarbonat med några droppar av din favorit eterisk-olja. Tillsätt sedan tillräckligt med vatten för att göra en tjock massa. Använd massan för att rengöra badkaret, handfatet, duschen och toaletten.

  5. Möbelrengöringsmedel: Möbler kan också behöva rengöras under en flyttstädning. För att göra ditt egna möbelrengöringsmedel kan du blanda 1 deciliter olivolja med några droppar citronsaft i en sprayflaska. Spraya blandningen på möblerna och torka rent med en mjuk trasa. Detta kommer att hjälpa till att rengöra och polera möblerna på samma gång.

  6. Golvvårdsmedel: Att rengöra golvet är en annan viktig del av flyttstädning. När du ska göra golvvårdsmedel behöver du blanda 1 deciliter vinäger med 4 liter vatten i en hink. Använd blandningen för att moppa golvet. Du kan också lägga till några droppar av din favorit eterisk-olja för en fräsch doft.

Att göra egna rengöringsmedel för flyttstädning är enkelt och kan spara dig pengar samtidigt som det är miljövänligt. Innan du börjar använda dina egna rengöringsmedel, testa alltid på en liten yta för att se till att det inte skadar ytan. Och kom ihåg att märka dina sprayflaskor ordentligt så att du inte blandar ihop dina egna rengöringsmedel med andra produkter.

Så nästa gång du ska flyttstäda, prova att göra dina egna rengöringsmedel. Du kommer att känna dig nöjd med ditt beslut att ta hand om miljön samtidigt som du sparar pengar.

Ska du flytta och behöver en ny bostad? Hitta ditt nya boende på Samtrygg idag!

Sök bland lediga bostäder

Hyresguiden