Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Hyrde ut genom Samtrygg – förverkligade drömsemestern

Kanske ska du åka på en längre semester, flytta ihop med sambon eller har plats över i ditt nuvarande boende. Oavsett orsaken är det en bra idé att hyra ut bostaden istället för att låta den stå tom. Genom att hyra ut på marknadsplats för trygg bostadsuthyrning som Samtrygg undviker du de vanliga fallgroparna. Möt Marcus från Stockholm som hyrde ut sin bostad under drömsemestern i Australien.

Bostadshyrning är tyvärr förknippat med många risker. Enligt en undersökning utförd av Boverket 2015 ledde över 50 % av alla uthyrningar till problem. Uthyrare nämner uteblivna hyresbetalningar och förstörda lägenheter som problem, medan hyresgäster bl.a. blivit utsatta för förskottsbedrägerier. För att lösa dessa problem har uthyrningstjänsten Samtrygg tagit fram Trygghetspaketet – som är helt kostnadsfritt för den om hyr ut.

Vill du veta hur mycket din bostad kan hyras ut för? Räkna ut en ungefärlig hyra med Samtryggs Hyreskalkylator. 

“Det kändes tryggt och bra hela tiden – därför kan vi rekommendera Samtrygg”

En av alla som hyrt ut genom Samtrygg är Marcus Wenner, 34 år från Stockholm, som hyrde ut sin bostad under en resa till Australien tillsammans med sin sambo.

“Sammanfattningsvis var det tre faktorer som avgjorde att vi valde att anlita oss av Samtrygg: hyran kommer in i tid varje månad, om skador skulle uppstå täcks detta av trygghetsförsäkringen och personal i Sverige som vid behov kunde hjälpa till under tiden vi var borta. Det gjorde att det kändes tryggt och bra hela tiden och därför kan vi rekommendera Samtrygg”

Samtrygg har sedan starten 2013 hjälpt tusentals uthyrare och hyresgäster till en trygg och enkel uthyrning. Med upp till 12 månaders hyresgaranti, en speciellt framtagen trygghetsförsäkring och personlig service minimeras risken i uthyrningsprocessen. Idag erbjuder de marknadens bredaste trygghetspaket – som är helt kostnadsfritt för den som hyr ut en bostad.

Funderar du på att hyra ut din bostad? Kom igång genom att räkna ut en ungefärlig hyra och skapa en kostnadsfri annons.

Hyresguiden