Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

4 tips för att hitta rätt hyresgäst till din bostad

Att hitta rätt hyresgäst till din bostad kan vara utmanande men med rätt taktik ökar du intresset och du kommer att hitta den perfekta hyresgästen. Vi har samlat 4 snabba tips som hjälper dig på vägen.

1. Skapa en tilltalande annons med utförlig information

Genom ha en bra annons med utförlig information och tilltalande bilder ökar du intresset och sannolikheten för en större grupp intresserade hyresgäster. Med fler intresserade har du ännu större möjlighet att hitta de perfekta hyresgästerna.

Se även till att detaljerna i annonsen är korrekta och tillräckliga. När du annonserar via Samtrygg matchas din bostad och dess egenskaper med våra 11 000 aktiva och verifierade bostadssökande. De som matchar med din bostad kan efter detta boka in visningar och du tar då del av deras profiler och kan lära känna dem innan visningen.  Du har naturligtvis full bestämmanderätt – det är alltid du som bestämmer vem som kommer på visning och som slutligen flyttar in i din bostad. 

2. Var ute i god tid

Om möjligt är det bra att vara ute i god tid för att bygga upp intresset. Kom ihåg att uthyrningstiden behöver framkomma tydligt i annonsen för att undvika missförstånd.

Funderar du på att hyra ut en bostad? Genom att påbörja en kostnadsfri annons hos Samtrygg kan du enkelt publicera den när det är dags! 

3. Kontakta de intresserade innan visningen

När du fått intresse för din bostad, ta tillfället i akt och kontakta de intresserade hyresgästerna. Kolla så de uppfattat villkoren för uthyrningen korrekt och stäm av visningstiden innan så inga missförstånd uppstår.

4. Ha en hemtrevlig visning

Visningen är stunden du kan lära känna din framtida hyresgäst. Gör bostaden hemtrevlig, förbered eventuella tilläggsfrågor och var välkomnande – på så vis kan hyresgästen redan då föreställa sig som boende där och intresset ökar och du får en ännu bättre känsla för om detta din framtida hyresgäst.


Om du funderar på att hyra ut din bostad och vill hitta den perfekta hyresgästen kan du göra det tryggt och enkelt genom Samtrygg. Vi matchar din bostad med verifierade hyresgäster och hjälper dig genom hela hyresprocessen. Ta första steget till en trygg bostadsuthyrning genom att räkna ut en hyra och skapa en kostnadsfri profil som uthyrare. 



Hyresguiden