Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Hyr du en liten lägenhet? 4 tips för compact living!

Det blir allt vanligare att bo på liten yta, speciellt i storstäderna, där det kanske är för dyrt att hyra en större bostad. Med några smarta tips kan du enkelt utnyttja dina kvadratmeter till fullo. Här kommer våra förslag på compact living!

1. Skaffa en bäddsoffa och möbler med fler funktioner

Möbler som kan ha fler funktioner är din bästa vän om du bor trångt. En bäddsoffa, alternativt en säng som också fungerar som soffa sparar mycket utrymme. Också en pall kan användas till flera saker – både att sitta och ställa saker på.

2. Ljusa färger ger känsla av mer utrymme

Genom att inreda med ljusa färger, använda smart belysning och släppa in det naturliga ljuset känns din bostad större. Överväg att ta ner gardinerna för att släppa in mer ljus och ge en känsla av rum

3. Utnyttja höjden

Finns inte plats på bredden får du helt enkelt utnyttja höjden så gott det går. Häng upp TV:n på väggen och skapa ledig golvyta med hyllor.

4. Förvaring

På en liten yta blir förvarning ofta ett problem. Första steget är att rensa bort onödiga saker. Kanske kan du förvara saker på annan plats eller skänka bort saker du inte behöver. Finns det plats under säng, soffa eller andra möbler kan det vara en bra lösning. Det finns också möbler med inbyggd förvaring som kan vara ett bra alternativ.


Söker du efter en ny bostad? Vi erbjuder marknadens tryggaste andrahandsuthyrning! Hyr depositionsfritt, undvik bedrägerier och få personlig service under hela hyresperioden.Hyresguiden