Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Efter en visning: vad är nästa steg?

När jakten på den perfekta bostaden på Samtrygg når sitt nästa steg – visningar – är det viktigt att veta vad som händer efter att du har gått på dem. Efter varje visning skickar Samtrygg ut en enkelt formulerat formulär där du kan markera om du är intresserad eller inte. Men vad händer sedan?

Markera ditt intresse

Efter att du har på en visning, kommer du att få ett enkelt formulär från oss på Samtrygg. Här får du möjligheten att markera om du är intresserad av bostaden eller inte. Att svara “Ja” indikerar att du är intresserad, men det är viktigt att komma ihåg att detta inte binder dig till att signera ett hyresavtal. Det ger helt enkelt uthyraren en indikation på ditt intresse.

Flera visningar, flera möjligheter

Om du har flera bostäder som du finner intressanta, tveka inte att markera “Ja” för var och en av dem. Att visa intresse för flera bostäder ökar dina chanser att säkra ett hem som passar dina behov och önskemål. Det är alltid bra att vara öppen för flera alternativ. 

Hyresvärdens svar

Efter att formuläret har skickats in kontaktar Samtrygg dig så snart som möjligt med information om vilka uthyrare som har visat intresse för dig som potentiell hyresgäst. Detta kan innebära en kontakt från uthyraren eller ett meddelande från oss på Samtrygg som förmedlar intresset från uthyraren.

Nästa steg: kommunikation och avtal

När uthyrare visar intresse för dig som hyresgäst är nästa steg att inleda kommunikationen mellan er. Hyresvärden kan kontakta dig för att diskutera detaljer eller för att bjuda in dig till ytterligare steg i processen, såsom att komma överens om inflyttningsdag, gå igenom eventuell möblering eller skriva kontrakt. 

Vikten av snabb respons

Att svara snabbt när uthyrare visar intresse är viktigt för att visa att du är engagerad och intresserad av bostaden. Var beredd att svara på eventuella frågor eller be om ytterligare information om bostaden för att underlätta processen.

Sammanfattningsvis är det efter en visning på Samtrygg viktigt att snabbt markera ditt intresse och vara öppen för flera alternativ om det är möjligt. Att vara kommunikativ gentemot hyresvärdar som visar intresse kan öka dina chanser att säkra den perfekta bostaden för dig.

Sök bland lediga bostäder

Hyresguiden