Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Nyheter

Bostadsrättsägare tvingas sänka priset när marknaden avmattas

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Bostadspriserna i hela Sverige sjunker. Tusentals bostadsrättsägare tvingas prissänka visar statistik från Hemnet som mäter en ökning av antalet prissänkta objekt med 203 procent jämfört med samma period föregående år. Är du redo när bostadspriserna faller? Samtrygg hjälper dig med marknadens tryggaste bostadsuthyrning medan du väntar med försäljningen – dessutom alltid kostnadsfritt för dig som uthyrare.

Allt fler säljare av bostadsrättslägenheter måste gå ner i pris visar färsk statistik från Hemnet. Hotet om strängare amorteringskrav uppges oroa köparna och minska rörligheten på bostadsmarknaden. Idag ser vi även en stor ökning i utbudet av bostadsrätter på marknaden vilket tycks vara en viktig orsak till prisnedgången. Enligt Dagens Industri uppger mer än hälften av Sveriges län att utbudet ökat rejält i september och oktober jämfört med samma månader för 2016.

Tips! Räkna tryggt & enkelt ut vad du kan ta i hyra för din bostad med vår smarta funktion Hyreskalkylatorn.

Som ett resultat tvingas därför säljare i 14 av Sveriges 21 län sänka priset på sina bostadsrätter i oktober. Det visar ny statistik som bostadssajten Booli tagit fram. Störst har prissänkningen varit i Uppsala, där över 13 procent av försäljningarna skedde till ett lägre pris än det säljaren lagt ut bostadsrätten för. I Stockholm ses samma trend där det genomfördes liknande prissänkningar i 11 procent av de avslutade bostadsaffärerna.

Ett stort problem gällande statistik av bostadsförsäljningar är att siffrorna inte inkluderar de säljare som avstår från en affär då de inte får önskvärt pris. I bostadssajten Boolis statistik räknas en lägenhet till salu som en ny annons om säljaren tar bort annonsen och publicerar en ny annons och ett lägre pris precis efter 30 dagar. Det kan med andra ord finnas ett mörkertal som inte syns i statistiken.

Siffrorna visar: Nedgången på bopriserna de senaste två månaderna den snabbaste sedan finanskrisen 2008.

Får du inte din bostad såld? Vi hjälper dig!

Vi på Samtrygg upplever att fler hyresvärdar söker sig till oss och vill hyra ut sin bostad för att de inte får ut de pris de önskar när de ska sälja sin bostad. Kanske har du precis köpt din drömbostad, men inte får ut de priset du önskar för din gamla. Enligt ny lagstiftning från 2014 är det idag enklare för bostadsrättsägare att få tillstånd att hyra ut sin bostad från föreningen. Idag behövs endast skäl för få hyra ut sin bostad mot tidigare beaktansvärda skäl.

Vi på Samtrygg gör det möjligt för dig att i lugn och ro avvakta med din bostadsförsäljning medan marknaden svajar och du kan under tiden tryggt luta dig tillbaka och låta Samtrygg hyra ut din bostad.

Vilka är vi?

Samtrygg har sedan starten 2013 haft tusentals nöjda hyresvärdar & hyresgäster av den enkla anledningen att vi erbjuder den bästa tjänsten på bostadsmarknaden. När du hyr ut med Samtrygg ingår alltid specialanpassad försäkring, upp till 12 månaders betalningsgaranti, garanterade betalningar på utsatt datum, personlig kundservice och trygga hyresavtal. Vi ger dig större säkerhet än alla våra konkurrenter – och vi är dessutom alltid gratis för dig som uthyrare.

Ta gärna kontakt med en av våra hyreskonsulenter redan idag om hur vi kan hjälpa dig till en trygg & smidig bostadsuthyrning.

 

 Samtryggs Kundservice 

kundtjanst@samtrygg.se
010 – 884 80 00 (vardagar 9-16)

 

Hyresguiden