Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Våra bostadssökande tipsar – Robert hittade lägenhet i Solna genom Samtrygg

Robert, 29 år från Malmö fick jobb i Stockholm och hittade sin nya lägenhet genom oss på Samtrygg. I denna artikel delar han med sig av sina erfarenheter och ger sina bästa tips för dig som söker efter att bostad att hyra.

Hur kom det sig att du fick upp ögonen för Samtrygg?

Jag började söka bostad genom Samtrygg eftersom jag fått jobb på revisionsbyrå i Stockholm och därför behövde flytta från Malmö. Att söka efter bostad i huvudstaden kändes inledningsvis som något av en djungel, men jag blev tipsad om Samtrygg av en kompis som hittade sin bostad den vägen. Eftersom det inte kostade något att registrera sig tänkte jag att det är värt ett försök – och det gick faktiskt smidigt hela vägen!


Kan du kort beskriva hur du gick tillväga inledningsvis?

Jag registrerade mig rätt snabbt och tänkte inte mer på det, men efter att jag insett att min sökprofil är det första en hyresvärd ser valde jag att efter några dagar att ladda upp en bild samt skriva en relativt omfattande beskrivning. Bl.a. lyfte jag fram mina fritidsintressen och berättade kort om varför jag söker bostad och mitt nya jobb. Jag passade även på att justera mina sökkriterier rätt brett för att inte missa något. I ärlighetens namn hade jag inte så bra koll på närförorterna till Stockholm sedan tidigare och jag valde att söka brett för att öka chanserna.

Genom att sätta sig in i hyresvärdens situation och betrakta profilen ur deras synvinkel tyckte jag mig få till en tilltalande profil och det verkade som att det gav resultat.

Hur gick det till när du fick napp på en bostad?

Efter att jag breddat sökkriterierna en aning rasslade det till och jag hittade några intressanta bostäder efter matchningsmail från Samtrygg. Jag gick på två visningar och eftersom både passade mig bra recenserade jag positivt på bägge. Det blev en match på den lägenheten som jag egentligen tyckte mer om och sedan gick vi vidare till att signera kontraktet – vilket för övrigt gjordes digitaltvilket kändes smidigt och tryggt.

Jag tror det är bra att inte vara fixerad vid en viss typ av bostad. Den perfekta bostaden kommer kanske inte att hittas just nu, men däremot gick för mig smidigt att hitta en bra och trivsam lägenhet till vettigt pris med bra kommunikationer till jobbet inne i stan.

Ett annat tips är att skriva en rad eller två till hyresvärden innan visning, och att samtidigt bekräfta tiden innan. På det sättet kan du vara steget för och redan ha en viss relation innan visning.


Söker du efter bostad att hyra? Skapa ett kostnadsfritt konto som bostadssökande eller logga in på din profil här. Frågor? Maila oss gärna på kundtjanst@samtrygg.se.

Hyresguiden