Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Upptäck Göteborg utanför innerstaden – din guide till Hisingen

Att Göteborg är en trevlig stad håller de flesta med om och det är även en populär stad att  bosätta sig i. Även om innerstaden kan vara ett attraktivt alternativ är det även en bra idé att kolla in områden lite utanför när man vill hyra bostad i Göteborg. Här är guiden till Göteborgsområdet Hisingen – en ö mitt i Göteborg.

En av Sveriges största öar:

Hisingen är en stadsdel i Göteborgs kommun som ligger nordväst om Göteborgs innerstad, endast ett stenkast iväg med kommunikationer. I denna stadsdel finns en bra blandning mellan natur, kustmiljö och stadsliv. Visste du att Hisingen till ytan är Sveriges femte största ö? Ön i sig är omringad av Göta Älv och är uppdelad i tre olika stadsdelar; Lundby, Norra Hisingen samt Västra Hisingen och sammankopplas med Göteborg genom Hisingsbron och Älvsborgsbron. Hisingen har blivit ett omtyckt område att bosätta sig i och några av de populära områdena på ön är Amhult, Torslanda, Eriksberg och Lindholmen, där bland annat ett av Chalmers campus ligger. 

Spårvagnen tar dig hit:

Att ta sig ut till Hisingen är väldigt smidigt och kommunikationerna till och från stan är många. Både spårvagnar och expressbussar tar dig ut till denna ö på ett ögonblick och du är ute på Hisingen på 10 minuter. Känner du för att ta dig ut till Hisingen och samtidigt se Göteborg från vattnet är ett hett tips att ta Älvsnabben och Älvsnabbare, detta är två båtlinjer som tillhör Göteborgs lokaltrafik Västtrafik och tar dig smidigt över Göta Älv ut till Hisingen.  

Hos Samtrygg kan du få bostad på Hisingen utan att behöva stå i kö. Här kan du se alla lediga bostäder i Göteborg.

Natur:

Eftersom att Hisingen är en ö finns det självklart en otroligt fin natur att upptäcka. Ganska tidigt ut på Hisingen upptäcker du lugnet som lägger sig till skillnad från innerstaden. Vill du bo i ett område med lite mer lugn och fina naturstråk är Hisingen området för dig. Förutom de fina naturområdet ligger havet nära till hands vilket lockar många invånare ut till Hisingen. Vid västra Hisingen börjar havet med fina kustområden där du på sommaren finner fina badplatser och kan göra utflykter till andra öar som Öckerö och Hönö.

Bostäderna på Hisingen:

Med de höga hyrorna och en svår bostadsmarknad inne i Göteborgs innerstad är Hisingen ett bra alternativ. Här ute är hyrorna inte alls lika höga och efterfrågan inte heller lika hög vilket gör att du med enkla medel kan hitta en bostad. Vill du däremot fortfarande bo någorlunda centralt men ändå ute på Hisingen söker du dig till områden som Biskopsgården, Tuve, Backa och Lindholmen. Dessa områden är populära att bo i eftersom det pågår mycket nybyggnation av bostäder och har goda pendlingsmöjligheter. Det är däremot bra att ha i åtanke att hyrorna och efterfrågan av bostäder ökar desto närmre innerstaden man kommer. Hisingen har blivit ett område som passar både studenter, barnfamiljer och naturälskaren, här finns något för alla!


Om du söker efter en bostad att hyra kan du enkelt göra ett kostnadsfritt konto hos oss på Samtrygg för att smidigt och tryggt kunna hyra bostad. Du kan hyra depositionsfritt och får personlig service genom hela hyresperioden. Skapa ett kostnadsfritt konto och börja leta efter bostäder.

Hyresguiden