Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Tips för att få en liten lägenhet att kännas rymligare

De flesta av oss har någon gång stött på problemet med ett trångt utrymme, oavsett om det är en liten lägenhet eller ett rum som känns för litet. Men det finns smarta inredningstips och strategier som kan hjälpa dig att skapa en känsla av rymlighet, även i de minsta utrymmen.

Här är några tips för att få en liten lägenhet att kännas rymligare:

Rensa och organisera

En av de enklaste sakerna du kan göra för att skapa en känsla av rymlighet i ett trångt utrymme är att rensa och organisera. Gå igenom dina saker och donera, sälj eller släng det du inte längre behöver eller använder. Förvara sedan det som är kvar på ett smart sätt med hjälp av hyllor, korgar och andra smarta förvaringslösningar.

Använd ljusa färger

Ljusa färger kan göra att ett trångt utrymme känns större och luftigare. Använd ljusa färger på väggar, tak, golv och möbler för att skapa en öppen och inbjudande känsla i ditt utrymme.

Möblera med måtta

Undvik att fylla ditt utrymme med för mycket möbler och inredning. Välj istället ut några väl valda möbler som passar din livsstil och behov. Se till att möblerna inte är för stora eller klumpiga och att de passar proportionellt in i rummet.

Skapa höjd

Du kan skapa en känsla av höjd genom att använda höga hyllor, garderober eller bokhyllor. Dessa skapar en vertikal rörelse i utrymmet och hjälper till att dra blicken uppåt istället för att lägga fokus på golvet.

Använd speglar

En annan smart strategi för att göra en trångt utrymme känna sig större är att använda speglar. Placera speglar på strategiska platser i utrymmet för att reflektera ljus och skapa en illusion av större utrymme.

Använd multifunktionella möbler

Multifunktionella möbler är ett utmärkt val för små utrymmen. Välj ut möbler som kan användas på flera olika sätt, som till exempel en bäddsoffa eller ett bord som kan fällas ihop när det inte används.

Håll det enkelt

Enkelhet är nyckeln när det gäller att inreda ett trångt utrymme. Se till att inredningen inte är för plottrig eller överväldigande. Håll det enkelt och stilrent för att skapa en känsla av lugn och harmoni i rummet.

Genom att använda dessa tips och strategier kan du enkelt skapa en känsla av rymlighet i ett trångt utrymme. Det viktigaste är att tänka utanför boxen och vara kreativ när det gäller att inreda små utrymmen.

Letar du efter en ny bostad? Hitta den idag hos Samtrygg!

 

Hyresguiden