Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Tänk på detta när du går på visning

Att gå på visning och träffa hyresvärden – antingen fysiskt eller digitalt – är en central del av hyresprocessen. Här kommer vår artikel med 3 tips som du inte ska missa!

1. Boka en visning och kom i tid

Att visningen överhuvudtaget äger rum är självklart det avgörande första steget. Med en bra sökprofil bestående av bild och personlig beskrivning ökar du chanserna att få en visning. När visningen väl är bokad lönar det sig alltid att stämma av tiden med hyresvärden i förväg samt att att komma i tid

2. Har du specialönskemål? Passa på att ställa dina frågor under visningen

Funderar du t.ex. på om hyresperioden är flexibel eller om det är möjligt att justera möblering? Det skadar aldrig att fråga och ofta är hyresvärdarna tillmötesgående, men om det är en attraktiv bostad med många sökande lönar det sig heller inte att ställa för höga krav eftersom det kan finnas en risk för att hyresvärden då väljer en annan bostadssökande. Försök hitta en lämplig mängd frågor för att inte överösa hyresvärden med frågvishet. Det går även bra att ställa frågor efter visningen genom Samtryggs trygga chattfunktion.

3. Undersök bostadens faciliteter och funktion

Det lönar sig att göra en grundläggande genomgång av bostadens faciliteter. Kolla t.ex. så att vattenkranarna fungerar, att fönstren går att stänga och öppna samt att elementen fungerar okej (om du går på visningen under det kallare halvåret). Det räcker vanligen att ta en övergripande titt under visningen eftersom du vid eventuell inflytt kommer att gå igenom bostaden mer noggrant med den inventarielista och det besiktningsprotokoll som vi på Samtrygg förser er med.


Bonustips: Boka in dig på visningar på flera objekt! Ibland är det flera som vill hyra samma bostad och genom att ha flera alternativ ökar du chanserna att få ett hyreskontrakt.


Har du redan hittat en bostad du är intresserad av eller söker du ännu? Kolla då in Samtryggs lediga bostäder och skapa en kostnadsfri sökprofil om du inte redan har en. Stort lycka till på bostadsjakten!

Hyresguiden