Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

“Tack vare Samtrygg slapp jag skyhöga depositionskostnader och kan fortsätta satsa på min brottarkarriär”

När femfaldiga SM-gulds vinnaren i brottning Lovisa Ljungström skulle leta bostad i Helsingborg kom hon snabbt i kontakt med Samtrygg och kunde inom några dagar gå på visning och skriva kontrakt.

“Många företag som hyr ut har hårda policys att man måste ha fast inkomst för att få hyra en bostad, men tack vare Samtrygg kunde jag fortsätta satsa på min brottning och fick snabbt tag i en jättefin två att hyra i ett halvår”

 

Här kan du enkelt söka bland lediga bostäder i hela Sverige – vi har 1000-tals nöjda kunder över hela landet.

Lovisa Ljungström, 19, har trots sin unga ålder redan kammat hem fem SM-guld i brottning. För kunna satsa på sin brottarkarriär jobbar hon extra som frisör på en salong i Helsingborg. Då familjen bor i Falkenberg var Lovisa i behov av att hitta ett tillfälligt boende i Helsingborg. Men bostadsssökandet gick inte så smidigt som Lovisa tänkt sig. “Det är svårt att hitta ett litet boende för en rimlig peng – och många kräver att man har en fast inkomst vilket jag inte har eftersom elitsatsar och bara har tid att jobba halvtid”, säger Lovisa. 

När Lovisa klickade sig in på Samtryggs sida hittade hon snabbt en annons som intresserade henne; en liten tvåa till uthyrning i centrala Helsingborg. Hon bokade en visning och på bara några dagar hade Lovisa och hyresvärden signat kontrakt och hon kunde flytta in i lägenheten.

Jag trivs jättebra i lägenheten och hela uthyrningsprocessen har gått väldigt smidigt. Jag kunde hyra lägenheten möblerad vilket har varit toppen för mig som inte behövt kosta på mig några nya!

Hon är väldigt nöjd med sitt val och tycker det känns tryggt att Samtrygg har kunnig personal på plats i Sverige om något skulle hända eftersom hyresvärden befinner sig utomlands under hyresperioden. Också vetskapen om att andrahandsförsäkringen ingår om något oförutsägbart skulle hända tycker Lovisa känns väldigt tryggt. Hon poängterar att det känns extra bra att Samtrygg är med och ser till att kontraktet täcker allt viktigt samt anger att det var en enorm bonus att hon slapp betala deposition – detta eftersom Lovisa är kreditvärdig.

I december deltog hon i Samtryggs Julklappsjakt 2017 och vann 2 betala månadshyror. När Lovisa fick beskedet om att hon vunnit blev hon överlycklig:

Vilket underbar julklapp! Det betyder oerhört mycket för mig att få detta bidrag. Det hjälper mig att satsa mot nya mål och kunna bo kvar i Helsingborg ett tag till. Tack Samtrygg för att ni hjälper mig att fortsätta satsa på min karriär i brottning!

 

Söker du efter en andrahandsbostad men vill skydda dig mot bedrägerier på andrahandsmarknaden? 

Det finns många risker med att hyra en bostad i andra hand; bedrägerier, otrygga kontrakt och skyhöga depositionskostnader är vanliga fallgropar. Vår marknadsplats för uthyrning av bostäder ser vi till att allt går rätt till för båda parter innan, under och efter uthyrningsperioden.

Skapa en profil här och börja söka efter objekt som passar dig. För att hålla dig uppdaterad kan du enkelt signa upp dig för våra matchningsmail. Då får du SMS och mail så fort nya objekt som stämmer överens med det du söker publiceras hos oss. På så sätt kan du vara först med att veta när attraktiva objekt kommer upp!

Hyresguiden