Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Säkra uthyrningsannonser: vår noggranna kontrollprocess

Att leta efter en bostad att hyra kan vara både spännande och utmanande, särskilt när man navigerar genom ett stort antal annonser. Som hyresgäst är det viktigt att du känner dig trygg med att de bostäder du överväger uppfyller lagliga krav och regleringar. På Samtrygg förstår vi vikten av att erbjuda en säker och laglig miljö för uthyrning. Därför har vi en noggranna kontrollprocess av våra annonser för att säkerställa att alla bostäder på vår hemsida följer svensk lagstiftning, vilket ger dig trygghet under hela din bostadssökning.

Varför ska du lita på våra annonser?

På Samtrygg genomgår varje bostadsannons en ordentlig granskning innan den publiceras på vår plattform. Vi prioriterar noggrannhet och laglighet, och kontrollerar varje annons grundligt för att säkerställa att de överensstämmelse med svensk lagstiftning. Det inkluderar att informera samtliga uthyrare om regler gällande tillstånd, beräkning av skälig hyra och andra lagliga krav. Vårt engagemang är till för att ge dig som blivande hyresgäst förtroendet att varje bostad som listas hos oss följer riktlinjerna enligt svensk lag. 

Säkerställande av laglydiga annonser

Vi säkerställer att samtliga uthyrare är väl informerade om sitt ansvar som hyresvärdar. Detta inkluderar, men är inte begränsat till:

  1. Tillstånd: Vi vägleder hyresvärdar att erhålla nödvändigt tillstånd för att hyra ut sina bostäder. Det säkerställer att varje bostad som erbjuds genom oss är lagligt auktoriserad och ger dig en säker och godkänd uthyrningsupplevelse.

  2. Beräkning av skälig hyra: Att förstå hur man beräknar skälig hyra kan vara komplext. Vi informerar uthyrare om metoder för att fastställa en rimlig och laglig hyra för deras bostäder, vilket säkerställer att du som hyresgäst inte blir utsatt för överprissättning eller orättvisa hyror.

Vårt åtagande för din säkerhet

Din säkerhet och förtroende i uthyrningsprocessen är av yttersta vikt för oss. Genom att noggrant kontrollera alla annonser strävar vi efter att skapa en pålitlig plattform där du med förtroende kan utforska uthyrningsalternativ, med vetskapen om att varje listad bostad följer svensk lagstiftning. 

Letar du efter ett nytt hem? Hitta det idag hos Samtrygg!

Sök bland lediga bostäder

Hyresguiden