Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Tips på hur kan spara pengar och leva mer ekonomiskt när du hyr bostad

Det är i flera avseenden utmanande ekonomiska tider nu med hög styrränta och inflation.  I denna artikel ger vi dig några tips på hur du kan balansera din budget och skapa en stabil ekonomisk situation under din tid som hyresgäst.

1. Skapa en budget

Det första steget för att hantera dina kostnader som är att skapa en budget. En budget hjälper dig att visualisera dina inkomster och utgifter och ger dig en överblick över din ekonomiska situation. Försök att skapa en realistisk budget som tar hänsyn till dina hyreskostnader, räkningar, mat, transporter och andra levnadskostnader. Prioritera de viktigaste kostnaderna och se till att du har tillräckligt med pengar för att täcka dem.

2. Sänk dina räkningar

Det finns ofta flera sätt att sänka dina räkningar. Kika om det finns en billigare el-leverantör att byta till eller mobiloperatör. Installera energisnåla lampor och apparater för att minska din elräkning. Sänk din vattenräkning genom att ta kortare duschar eller laga mat med mindre vatten.

3. Använd rabatter och erbjudanden

Bli en rabatt-jägare! Många matbutikskedjor har erbjudanden på många varor varje vecka. Ta reda på vilka erbjudanden som är tillgängliga för dig och utnyttja dem.

4. Skapa en buffert

En buffert kan hjälpa dig att hantera oväntade utgifter som kan uppstå som hyresgäst. Det kan vara allt från en oförutsedd bilreparation till att din mobil slutar fungera och du behöver köpa en ny. Försök att spara tre till sex månaders levnadskostnader i en buffert så att du kan hantera oväntade kostnader utan att behöva ta lån eller skuldsätta dig.

5. Undvik onödiga utgifter

En annan viktig faktor när det gäller att hantera dina kostnader som hyresgäst är att undvika onödiga utgifter. Försök att vara medveten om dina utgifter och undvik impulsköp eller onödiga abonnemang. Gör en lista över dina behov och prioritera dem för att undvika att spendera pengar på saker som du egentligen inte behöver.

6. Betala dina räkningar i tid

Att betala dina räkningar i tid är viktigt för att undvika förseningsavgifter och andra extra kostnader. Försök att betala dina räkningar så snart som möjligt och se till att du har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka dem. Du kan också överväga att sätta upp automatiska betalningar för att undvika att missa betalningar.

Sammanfattningsvis är det viktigt att skapa en budget och vara medveten om dina kostnader. Genom att spara pengar på att sänka dina räkningar, utnyttja erbjudanden och skapa en buffert kan du hantera dina kostnader på ett effektivt sätt. Genom att undvika onödiga utgifter, betala dina räkningar i tid, och tänka på din framtida ekonomi kan du också säkerställa en hälsosam och hållbar ekonomisk situation.


Letar du efter ett nytt hem? Kolla bland lediga bostäder här! 

Hyresguiden