Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresgäster

Från regn till sol: Så förbereder du dig och din hyresbostad för våren

När fåglarna kvittrar och solen skiner på oss, vet vi alla vad det betyder – våren är på väg! Men vänta en sekund, innan du slänger upp fönstren och låter vårluften svepa in i ditt hem, är det viktigt att tänka på några saker för att göra ditt boende bekvämt och hållbart. Som en hyresgäst finns det faktiskt många enkla och roliga sätt att förbereda sig för våren. Nedan följer några tips som kommer att hjälpa dig att skapa en miljövänlig och hälsosam hemmiljö inför vårens ankomst.

Rensa ur garderoberna

När våren kommer är det perfekt att ta en titt i garderoben och rensa ut det du inte längre använder. Du kan skänka eller sälja kläder som du inte längre behöver, vilket inte bara gör det lättare att hitta det du letar efter utan också minskar mängden onödigt avfall.

Öppna fönstren

Efter en lång vinter med stängda fönster är det skönt att öppna upp och släppa in frisk luft. Det hjälper också till att minska fukten i hemmet och gör det lättare att hålla en behaglig temperatur inomhus.

Byt till miljövänligare rengöringsprodukter

Våren är en bra tid att byta ut rengöringsprodukterna till mer miljövänliga alternativ. Undvik produkter med starka kemikalier och istället använda naturliga rengöringsmedel som ättika och bikarbonat.

Skapa en trädgård

Om du har tillgång till en balkong eller uteplats, varför inte skapa en liten trädgård? Det är inte bara en trevlig aktivitet, men också en möjlighet att odla egna grönsaker och örter som kan användas i matlagning.

Stäng av onödig belysning och elektronik

När dagarna blir längre och ljusare kan det vara lätt att glömma att stänga av onödig belysning och elektronik. Genom att stänga av datorer och TV-apparater när de inte används och släcka lampor när du lämnar rummet, kan du spara på både elräkningen och miljön.

Kontrollera fönster och dörrar för läckage

Innan våren kommer är det bra att kontrollera dina fönster och dörrar för eventuella läckage som kan leda till högre energikostnader. Se till att eventuella sprickor eller hål täcks för att hålla värmen inne och kalla luften ute.

Laga trasiga saker

Har du några trasiga saker i hemmet som behöver repareras? Våren är en bra tid att ta itu med detta, så du kan använda dem igen istället för att behöva köpa nya. Det minskar inte bara onödigt avfall, utan kan också spara pengar på lång sikt.

Genom att tänka på dessa tips kan du göra ditt boende mer hållbart och bekvämt när våren kommer.

Letar du efter en bostad som du kan kalla hem? Hitta ditt nya hem idag hos Samtrygg! Hyresguiden