Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Steg för steg – så enkelt hyr du ut din bostad utan problem

Glöm krångliga avtal, problem att hitta rätt hyresgäst och komplicerade regler. Med Samtrygg är det enklare än någonsin att hyra ut i andra hand.

– Som uthyrare behöver man egentligen bara lämna över nyckeln, säger Linus Löfgren, en av tusentals svenskar som hyrt ut sin bostad via Samtrygg.

Funderar du på att hyra ut din lägenhet i andra hand, men skräms av hur osäkert det verkar vara? Då ska du vända dig till oss på Samtrygg.

Samtrygg är en marknadsplats för bostadsuthyrning, där allt är skräddarsytt för en smidig och riskfri uthyrning. Så här enkelt är det:

1. Lägg ut din annons på samtrygg.se och låt någon av våra över 9 000 aktiva bostadssökande hitta dig.

2. Håll en visning och välj vem eller vilka du kan tänka dig att hyra ut till, därefter kollar vi upp att de är kreditvärdiga – allt för att det ska kännas tryggt och säkert för dig att hyra ut.

3. Sedan är det dags att skapa ett avtal – det som de flesta upplever som det krångligaste i processen, men med vår hjälp går det hur smidigt som helst. Vi har tagit fram standardiserat avtal, så att du garanterat inte missar några detaljer som är viktiga när du ska hyra ut i andra hand.

4. Slutligen är det dags att signera avtalen – vilket görs via en e-signatur med BankID.

Svårare än så behöver det inte vara att hyra ut sin bostad. En av alla dem som har hyrt ut via oss är Linus Löfgren – och han är mycket nöjd med uthyrningsprocessen.

– En helhetstjänst som gjorde att man som uthyrare egentligen bara behövde lämna över nyckeln, säger han.

En av de största fördelarna enligt honom att hyra ut via Samtrygg är tryggheten – det ingår en trygghetsförsäkring och skulle hyresgästen få svårt att betala betalar täcker Samtryggs garanti hyran i upp till 12 månader.

– Att Samtrygg är med och tar en del av risken är en otrolig trygghet för oss som hyr ut, säger Linus Löfgren.

 

Hyresguiden