Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Så presenterar du din bostad på bästa sätt för att tilltala hyresgäster

Att presentera sin bostad på ett lockande sätt är en viktig faktor för att attrahera potentiella hyresgäster. Det handlar om att visa upp bostaden på bästa möjliga sätt för att övertyga människor om att det är här de vill bo. För att lyckas med det finns det några tips och trix att ta till.

Fotografera eller filma fastigheten på rätt sätt

Första intrycket är viktigt och när det gäller fastigheter är det fotografierna eller filmen som kommer att fånga uppmärksamheten först. Därför är det viktigt att fota eller filma fastigheten på rätt sätt. Här är några tips:

  1. Fota/filma med mobilen liggande: För att visa upp så mycket av rummen som möjligt är det bra att fota eller filma bostaden liggandes.
  2. Ta bilder eller film från olika vinklar: Se till att du tar bilder eller filmar från olika vinklar för att ge en känsla av rummen och bostaden i stort.
  3. Använd naturligt ljus: Det bästa ljuset för att fotografera eller filma i är naturligt ljus. Öppna fönstren och låt ljuset strömma in för att skapa en ljus och luftig känsla.

Skriv en lockande beskrivning av bostaden

När du har fångat potentiella hyresgästers uppmärksamhet med foton eller film är det dags att skriva en lockande beskrivning av bostaden. Här är några tips:

  1. Beskriv bostadens egenskaper: Skriv om bostadens egenskaper som kan locka till sig hyresgäster. Det kan handla om läget, närhet till tunnelbanestationer och butiker, eller specifika funktioner som exempelvis en öppen spis eller balkong.
  2. Visa upp unika detaljer: Om det finns unika detaljer som exempelvis en kakelugn eller originaldetaljer från byggnadens tidigare år, visa upp det och beskriv det på ett sätt som ger en känsla av att det är något extra.
  3. Skriv en engagerande text: Det är viktigt att skriva en text som engagerar läsaren. Använd dig av en personlig ton och försök att beskriva bostaden på ett sätt som gör att läsaren känner sig hemma redan innan de har sett bostaden på riktigt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha en visuell och textuell presentation av bostaden på ett sådant sätt att det lockar till sig potentiella hyresgäster. Genom att fotografera eller filma fastigheten på rätt sätt och skriva en engagerande beskrivning av bostaden kan du övertyga människor om att det är här de vill bo. Det är också viktigt att vara ärlig och korrekt i beskrivningen av bostaden för att undvika besvikna hyresgäster. Med dessa tips och trix kan du maximera dina chanser att hitta de perfekta hyresgästerna för din fastighet.

Ska du hyra ut din bostad? Skapa en kostnadsfri annons här! 

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden