Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar Hyresgäster

Så förbereder du balkongen inför vintern

Hösten är här med besked och det dröjer inte länge förrän vintern knackar på med temperaturer som letar sig ner under 0-strecket. Det börjar med andra ord bli hög tid att förbereda din balkong för vintern och kallare tider. Vi har sammanställt en kort checklista så du inte missar det viktigaste. 

 1. Flytta in växter som ska övervintra inomhus
  Ta reda på i vilken typ av miljö dina växter vill övervintra i och ställ dem på platser i enlighet med detta. Behövs extra mycket ljus kan du överväga att införskaffa extra belysning för att tillgodose behoven.

 2. Skydda de känsliga växterna som ska stanna utomhus
  Du kan skydda växter som ska stanna utomhus t.ex. med granris, tidningspapper eller skyddande väv. Om växterna står i krukor kan du ställa dem invid husväggen för extra skydd.

 3. Ta in utomhusmöbler som du är rädda om
  Beroende på material kan det vara en bra idé att flytta in känsligare utomhusmöbler om du vill att de ska hålla längre. Utemöbler av syntetmaterial och metall kan i regel stå utomhus året om medan naturmaterial är känsligare. Om det inte finns plats för förvaring inomhus kan du täcka över möblerna med presenning eller motsvarande.

 4. Gör balkongen mysig – sedd från insidan
  Även om du kanske inte kommer att spendera mycket tid på själva balkongen under det mörka och kalla vinterhalvåret kan du ändå göra den trevlig att titta på inifrån. Se t.ex. till att befintliga ljusslingor fungerar eller skaffa nya!

Om du funderar på att hyra eller hyra ut en bostad kan du göra det tryggt och enkelt genom Samtrygg. Det är alltid kostnadsfritt att skapa en profil och efter detta kan du söka bland lediga objekt eller skapa en kostnadsfri annons för att hyra ut. Sedan starten 2013 har vi hjälpt tusentals uthyrare och hyresgäster till en trygg andrahandsuthyrning.

Hyresguiden