Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Hyra ut rum i villa – så gör du!

Det finns många orsaker till att hyra ut rum i en villa. Du får en passiv inkomst och skapar samtidigt ett bostadstillfälle. Väljer du dessutom att hyra ut på en marknadsplats som Samtrygg blir uthyrningen både tryggare och smidigare. I denna guide hittar du tips på vad du ska tänka för att din uthyrning blir så trygg och smidig som möjligt.

Skapa en attraktiv men sanningsenlig annons

Med en intresseväckande annons ökar du chanserna att hitta rätt hyresgäst. Beskriv rummet du ska hyra ut samt övriga eventuella delar av bostaden som hyresgästen får tillgång till. Rensa upp i rummet, städa och ta bilder i liggande format, gärna med naturligt ljus. Du vill lyfta fram rummet i positiv dager, men självklart bör bilderna och beskrivningen vara sanningsenlig. En central del av din annons är hyran och testa gärna denna Hyreskalkylator för att ta reda på hur mycket du kan hyra ut ditt rum för.

Behöver matillstånd för uthyrning av rum i villa?

Om det är du som äger villan behöver du inget tillstånd för att hyra ut ett rum. Du bör dock alltid ha ett giltigt hyresavtal, samt skapa inventarielista och besiktningsprotokoll. Ta alltid det säkra för det osäkra vid bostadsuthyrning, det gäller även när du ska hyra ut ett rum.

Väljer du att hyra ut genom Samtrygg förser vi er med hyresavtal som kan anpassas enligt de flesta situationer samt all övrig dokumentation

Är du nyfiken på hur mycket du kan hyra ut för? Testa Hyreskalkylatorn!

Du väljer hur mycket kontakt du vill ha med din hyresgäst

Vissa kan uppskatta ett socialt utbyte med hyresgästen, medan andra föredrar mindre kontakt. Det är självklart du som uthyrare som bestämmer detta, och det lönar sig även att skapa formella eller informella ordningsregler för hur ni t.ex. delar upp städning och andra sysslor. Ta hellre diskussionen i ett tidigt skede för att undvika missförstånd längre fram.

Därför lönar det sig att hyra ut rummet på en marknadsplats som Samtrygg

Det är vanligt att man väljer att hyra ut privat, vilket kan fungera bra men det kan också leda till problem. Tyvärr är det vanligare än man tror att hyror blir sena, skador uppstår eller andra missförstånd inträffar. Hyr du ut genom Samtrygg får du garanterade hyresbetalningar, Trygghetsförsäkring och trygga hyresavtal.


Har du ett rum i din villa som du kunde hyra ut? Skapa en kostnadsfri annons hos oss på Samtrygg för att försäkra dig om en trygg och bekymmersfri bostadsuthyrning.

Skapa en kostnadsfri annons

 

Hyresguiden