Hyresguiden

Din personliga guide i hyresdjungeln. Här kan du läsa och bli uppdaterad om det senaste inom andra hand. Vi informerar om allt från lagar och regler till spännande reportage och nyheter – allt du behöver veta om andrahandsmarknaden på ett och samma ställe!

Hyresvärdar

Hemmagjorda rengöringsmedel – för den miljömedvetna hemmafixaren

Att göra egna hållbara rengöringsmedel är inte bara ett sätt att spara pengar, utan också ett sätt att minska miljöpåverkan. Det är också ett enkelt sätt att ta kontroll över vad som används i ditt hem, och det ger dig möjlighet att använda naturliga ingredienser som är skonsamma mot dig själv och miljön. Här är tre recept på hållbara rengöringsmedel som du kan göra själv hemma:

Allrengöring med ättika

Ättika är en effektiv och naturlig rengöringsmedel som kan användas för att ta bort smuts och fläckar från ytor. För att göra allrengöring med ättika, behöver du bara blanda 1 dl ättika och 2 dl vatten i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan som du vill rengöra och torka av med en trasa.

Köksrengöring med citron och bikarbonat

Citronsaft är en naturlig syra som kan användas för att ta bort fett och smuts från köksytor. Blanda 1 dl färskpressad citronsaft och 1 dl bikarbonat i en skål tills det bildas en paste. Applicera pasten på ytan som du vill rengöra och torka sedan av med en fuktig trasa.

Fönsterputs med vinäger och vatten

Vinäger är inte bara bra för att rengöra ytor, det kan också användas för att putsa fönster. Blanda 1 dl vitvinsvinäger och 2 dl vatten i en sprayflaska och spraya på fönsterytan. Torka av med en torr trasa eller tidningspapper för en glasklar finish.

Att göra egna rengöringsmedel är inte bara ett enkelt och ekonomiskt sätt att bidra till en hållbar miljö, det ger dig också kontroll över vad som används i ditt hem. Genom att välja naturliga ingredienser undviker du skadliga kemikalier och minskar belastningen på miljön. Så ta steget och prova att tillverka dina egna hållbara rengöringsprodukter hemma – du kommer inte bara göra en insats för miljön, utan också för din egen hälsa och plånbok.

Funderar du på att hyra ut din bostad? Gör det idag på Samtrygg!

Skapa en kostnadsfri annons

Hyresguiden